Ajgemahtes
Ovo je juhuca mog djetinstva. Povremeno ju pripremam i tada se vračam u rano djetinstvo. Podjelit ću sa vama način kuhanja kako ju ja pripremam, moja baka i njena baka. Recept je veoma star, prije bi pasao u neku knjigu "Stari hrvatski recepti" nego ovdje.
Ajgemahtes
Potrebno:
pileće iznutrice ( želudac, jetra, krila i leđa od pileta)
zelenje za juhu- grincajg
mali poriluk
po želji malo graška
Priprema:
Sitno na kockice narezati povrče. Mrkvu i poriluk staviti dinstati na malo ulja. Kada mrkva pusti svoju boju dodati meso i ostalo povrče sitno isjeckano i dalje dinstati. Podliti sa malo vode i nakon 30 minuta uliti oko 1 i 1/2 l vode. Što je gušča tim je bolja. Posoliti i popapriti po želji. Dalje neka polako kipi još oko 20 minuta.
U juhu se može ukuhati domači rezanci, taranica, gris ili noklice od griza.
Link izvora / potpis autora: Lahorka Jelić