Ajgemahtes

recepti_bez_slike
Ovo je juhuca mog djetinstva. Povremeno ju pripremam i tada se vračam u rano djetinstvo. Podjelit ću sa vama način kuhanja kako ju ja pripremam, moja baka i njena baka. Recept je veoma star, prije bi pasao u neku knjigu "Stari hrvatski recepti" nego ovdje.

Ajgemahtes

Potrebno:

pileće iznutrice ( želudac, jetra, krila i leđa od pileta)

zelenje za juhu- grincajg

mali poriluk

po želji malo graška

Priprema:

Sitno na kockice narezati povrče. Mrkvu i poriluk staviti dinstati na malo ulja. Kada mrkva pusti svoju boju dodati meso i ostalo povrče sitno isjeckano i dalje dinstati. Podliti sa malo vode i nakon 30 minuta uliti oko 1 i 1/2 l vode. Što je gušča tim je bolja. Posoliti i popapriti po želji. Dalje neka polako kipi još oko 20 minuta.

U juhu se može ukuhati domači rezanci, taranica, gris ili noklice od griza.

 

Prosjek: 3.8 (+4)
Link izvora / potpis autora: Lahorka Jelić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)