Ražnjići od piletine
Sastojci:
- 1/2 KG BIJELOG MESA (PILETINA)
- 1 ZELENA PAPRIKA
- 1 CRVENA PAPRIKA
- 1 TIKVICA
- 25 DKG ŠAMPINJONA (MANJIH KLOBUKA)
- 3 ŽLICE ULJA (BOLJE JE KORISTITI MASLINOVO ULJE)
- 1 ŽLICA ESTRAGON SENFA
- SOLI PO UKUSU
Priprema:
Pileće bijelo meso bez kosti i kože narezati na trake debljine otprilike 1,5 do 2 centimetra, pa trake narezati na pravilne kockice. Pomiješati ulje, senf i sol (omjeri su okvirni, prema ukusu može dodati i više senfa), pa namazati meso ovom smjesom, omotati plastičnom folijom (ili staviti u vrećicu za smrzavanja) i ostaviti preko noći u hladnjaku.
Očistiti šampinjone, tikvicu oprati i narezati na kolutiće, papriku očistiti od koštica i narezati na kockice slične veličine kao i meso. Na drveni ili metalni ražnjić nabadati naizmjence jedan komad mesa pa jedan komad povrća tako da bude šareno. Mogu se između dva komada mesa stavljati i dva komadića paprike (jer je paprika tanka i pečenjem će se još stanjiti).
Ražnjiće peći na srednjoj vatri (ne smije biti prejaka jer će meso izgoriti, ali niti preslaba, jer bi piletina mogla biti presuha) otprilike 7-8 minuta sa svake strane, nekoliko puta okrećući meso.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): pileći ražnjići / ražnjići / ražnjići od piletine / roštilj
- Sastojci: pileće bijelo meso / zelena paprika / crvena paprika / maslinovo ulje / ulje
This article will help the internet viewers for creating new blog or even a weblog from
start to end.
Look into my site: visit ( Doreen - http://rechnung-schreiben70369.total-blog.com/rechnung-schreiben-durch-prime-faktura-7443057 )
Check out my web site; visit - Irene -