Tjestenina sa kozicama i šparogama

Sastojci:
- 300g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g kozica
- 200 g šparoga, sjeckani
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- sitno sjeckana korica od 1 limuna
- sol i mljeveni crni papar
- 80g mascarponea i krem sir
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema:
Kuhati tjesteninu prema uputama paketa. U tavu stavite maslinovo ulje i kad zagrije dodati kozice, šparoge, češnjaka i sitno sjeckanu koricu limuna. Začinite sa soli i paprom. Pržiti 2-3 minute. Ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane ½ šalice tekućine od kuhanje. U tekućinu od kuhanja umješajte mascarpone ili krem sir i kuhajte dok se ne rastopi. Dodajte tjesteninu, umiješajte smjesu od kozica i šparoga, limunov sok i nasjeckani peršin.
recept sa stranice http://www.annabel-langbein.com/recipes/fettucine-with-prawns-asparagus--mascarpone/226








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pa ovo bi i ja probao