Punjena piletina

Uživajte u ovoj predivnoj kombinaciji pesta i piletine!!!

Pečena piletina punjena s pestom i sirom (za dvije porcije).

Sastojci: 
  • 2 velika pileća filea bez kostiju
  • 2 žlice pesta od bosiljka sa limunom
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira mozzarella
  • 2 jaja (ako je jaje veće jedno je dosta)
  • 3 žlice sitno ribanog parmezana
  • 3 žlice bademovog brašno
  • crni papar

vidjeti više na: http://www.kalynskitchen.com/2005/04/chicken-stuffed-with-pesto-and-cheese.html

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190C . Namažite protvan sa putrom. Zatim stavite meso u plastičnu vrećicu i tucite ga batom.
U maloj zdjeli pomiješajte pesto od bosiljka, kiselo vrhnje i naribanu mozzarellu.
Namažite tanki sloj smjese preko pilećih prsa 1 cm od ruba mesa. Namotati pileća prsa i sigurno ih pričvrstiti s par čačkalica. Pripremite dvije zdjele, jednu s umućenim jajetom i drugu s naribanim parmezan i brašnom od badema, začinite jaja s crnim paprom po želji. Umočite pileća prsa prvo u smjesu od jaja, a potom u brašno. Stavite pileća prsa u protvan i pecite dok piletina lagano porumeni. (Provjerite nakon otprilike 25-30 minuta). Poslužite vruće .

Dobar tek!
 



1
Slika korisnika Snježana Suzy Bekelja's

super,riješena dilema za nedjeljni ručak

2
Slika korisnika Emilija Vujović-Nikcevic's

Izgleda odlično, mora se probat

3
Slika korisnika Nada Novljanin's

Bas ono sto volim, sutra odmah pravim, predivno

4
Slika korisnika Nada Benin's

predivno

1