Pašteta od pilećih jetrica

 

Zašto pripremati nešto što jednostavno kupimo u bilo kojem dućanu? Zato jer je zdravije, jeftinije i neusporedivo ukusnije. Nakon prve paštete vlastite proizvodnje i svih pohvala koje ćete dobiti, krenut ćete u istraživanje novih recepata i sličnih inačica.

Sadržaj:
  • 600 g očišćenih pilećih jetrica
  • 200 g crvenog luka
  • 120 g dimljenog masnog špeka
  • 200 g putra
  • začini (ruma, boljeg konjaka, muškata, cimeta, soli)
Priprema:

Očišćena jetrica namočiti u pola litre mlijeka oko sat vremena.
Na malo putra ispeći nasjeckanog crvenog luka, u to dodati dimljenog masnog špeka pa gore staviti dobro ocijeđena i narezana jetrica. Kada su pečena tek malo prohlađena stavitii u multipraktik  i samljeti, dodati putra, ruma, boljeg konjaka, muškata, cimeta, soli (prema ukusu) 

slika je preuzata sa http://mehanskitchen.blogspot.com/



1
Slika korisnika Nada Kovacevic's

odlican recept,hvala puno.

2
Slika korisnika Cornelia Dušek's

ako nemam multi može li sa štapnim mixerom!!! hvala!! ;;)

3
Slika korisnika LanaM's

Može i sa štapnim, nije onda skroz kao putar, ali je sve jedno jako ukusna....

4
Slika korisnika Babuška's

Još je bolje da veći deo jetre zamenite belim mesom, a umesto slanine dodate šaku skuvane i samlevene soje, dodajte peršunov list, malo belog bibera i belog luka u prahu, a izbacite alkoholne sastojke. To ćete naravno dati svojoj deci, a ne alkoholičarima.

5
Slika korisnika Jelena Utjesinovic Petrovic's

:H

6
Slika korisnika Maja-Marija Gorišek's

Prefina hvala
:H

1