Pašteta od pilećih jetrica
Zašto pripremati nešto što jednostavno kupimo u bilo kojem dućanu? Zato jer je zdravije, jeftinije i neusporedivo ukusnije. Nakon prve paštete vlastite proizvodnje i svih pohvala koje ćete dobiti, krenut ćete u istraživanje novih recepata i sličnih inačica.
Sadržaj:
- 600 g očišćenih pilećih jetrica
- 200 g crvenog luka
- 120 g dimljenog masnog špeka
- 200 g putra
- začini (ruma, boljeg konjaka, muškata, cimeta, soli)
Priprema:
Očišćena jetrica namočiti u pola litre mlijeka oko sat vremena.
Na malo putra ispeći nasjeckanog crvenog luka, u to dodati dimljenog masnog špeka pa gore staviti dobro ocijeđena i narezana jetrica. Kada su pečena tek malo prohlađena stavitii u multipraktik i samljeti, dodati putra, ruma, boljeg konjaka, muškata, cimeta, soli (prema ukusu)
slika je preuzata sa http://mehanskitchen.blogspot.com/
odlican recept,hvala puno.
ako nemam multi može li sa štapnim mixerom!!! hvala!! ;;)
Može i sa štapnim, nije onda skroz kao putar, ali je sve jedno jako ukusna....
Još je bolje da veći deo jetre zamenite belim mesom, a umesto slanine dodate šaku skuvane i samlevene soje, dodajte peršunov list, malo belog bibera i belog luka u prahu, a izbacite alkoholne sastojke. To ćete naravno dati svojoj deci, a ne alkoholičarima.
:H
Prefina hvala
:H