Deseta godina druženja s kulenom

Prošlo je 10 godina od kada je Tatjana napisala recept za kulen. U međuvremenu je recept skupio puno komentara, a ti komentari svaki hrpu "lajkova" s izrečenim tvrdnjama u komentarima.
kulen

Deset godina je puno vremena za život jednog članka. Netko je u međuvremenu dobio djecu, netko je promjenio poslove, netko se počeo baviti jogom, netko se razbolio, a netko je sigurno pojeo barem 10 kulena. Gdje se vi pronalazite? Nadam se u kulen ekipi!

Na našoj stranici nalazi se više od 4 tisuća različitih recepata, to je zaista puno, ako se uzme u obzir da skoro ni jedan recept nema više verzija i da su svi domaćeg karaktera. Svi se mi trudimo (kao i vi) napisati najbolju verziju recepta i pritom ostajemo na jednoj jedinoj verziji. S kulenom nije tako, tj. napisali smo mi jedan recept, ali vi ste nam vratili u tih pedesetak komentara barem dodatnih 40 verzija i savjeta. 

I kako se onda radi kulen? 

Kako se radi kulen? Koji je recept pravi? Pa onaj koji je vama najbolji. Ja znam za sebe - meni je najbolji onaj kojeg vidim kad zažmirim i zavrtim u glavi riječ "kulen... kulen...", a on se odazove i zacrveni na nekakvom bijelom tanjuru. Ma nije tanjur, drvena daskica je u pitanju, a sva je masna od tog kulena narezanog na ne baš tanke šnitice. Kako mi se taj kulen sad vrti pred očima, ne moram ni žmiriti... Traje Dnevnik, a ja umjesto voditelja vidim kolutiće. Vjerovatno se slavoncima manje priviđa kulen, pogotovo onima koji za razliku od mene nakon ovih 10 godina druženja s kulenom još uvijek smiju jesti kulene, kulenove seke, popiti s bracom i živjeti s gasom do daske.

E pa dragi kulenaši, zavidim vam, kako na kulenu, tako na rakijici, a najviše na tome što kulen ne kupujete, već ga radite po najboljem receptu koji postoji. I hvala na trudu oko kulena koji ste posvetili na ovoj stranici.1