Imotska torta

Autor: nena970   (palac x 10965) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto: 20 dag brašna 14 dag maslaca 6 dag šećera 1 žutanjak ili malo jaje Nadjev: 5—6 jaja 25 dag šećera 25 dag badema maraskino limunova korica 1 vanilin-šećer Postupak pripreme Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.
Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom). Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    Tijesto:
  • 20 dag brašna
  • 14 dag maslaca
  • 6 dag šećera
  • 1 žutanjak ili malo jaje

Nadjev:

  • 5—6 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag badema
  • maraskino
  • limunova korica
  • 1 vanilin-šećer

Postupak pripreme

Od brašna, margarina, šećera i žutanjka umijesite prhko tijesto, razvaljajte tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke oko l cm.
Nadjev: Jaja sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koricu i vanilin-šećer. Sve dobro izmiješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake, a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite peći u vruću pećnicu na temperaturu od 200°C (473 K) oko 45—50 minuta
(ako naglo žuti, pokrijte papirom). Kad je gotova, ostavite je u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)