Flambirani teleći medaljoni

Autor: Buco   (palac x 1952) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag telećeg filea sol l3 dag maslaca 3 čašice konjaka Umak: 1 žlica ketchupa od rajčice 1 žlica bijelog vina 2 žlice vrhnja Postupak pripreme File narežemo na 2 cm debele ploške, posolimo i s obje strane naglo ispržimo na maslacu u tavi za flambiranje (8-10 min). Polijemo konjakom i zapalimo. Meso zalijevamo gorućim sokom iz tave da bolje upije miris. Medaljone izvadimo iz tave i spremimo na toplo mjesto. Dodamo ketchup, vino i vrhnje. Dobro prokuhamo, prelijemo preko medaljona i poslužimo. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci

  • 50 dag telećeg filea
  • sol
  • l3 dag maslaca
  • 3 čašice konjaka

Umak:

  • 1 žlica ketchupa od rajčice
  • 1 žlica bijelog vina
  • 2 žlice vrhnja

Postupak pripreme

File narežemo na 2 cm debele ploške, posolimo i s obje strane naglo ispržimo na maslacu u tavi za flambiranje (8-10 min). Polijemo konjakom i zapalimo. Meso zalijevamo gorućim sokom iz tave da bolje upije miris. Medaljone izvadimo iz tave i spremimo na toplo mjesto. Dodamo ketchup, vino i vrhnje. Dobro prokuhamo, prelijemo preko medaljona i poslužimo.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)