Domaća kuhinja
Bogatstvo domaće tradicionalne prehrane upravo ovdje u Hrvatskoj nudi golem neiskorišten prostor. Jela na kojima su odrasli naše bake i djedovi, čak i naši roditelji, po današnjim su pravilima zdrave prehrane zapravo revolucionarni. Sve veća globalna osvještenost o zdravoj ishrani postavlja namirnice uzgojene na lokalnom i regionalnom području kao jedno od svojih osnovnih pravila.
Prisjetimo se samo velikog broja povrtnih jela, variva iz kontinentalne Hrvatske ili lešo pripreme iz priobalja, jela od grahorica, slanih i slatkih jela od žitarica, cijelog niza jela od svih vrsta mesa, bogatstvo bijele i plave ribe Jadrana, raskošnu ponudu mliječnih proizvoda… i dobit ćemo zdravu, uravnoteženu, pravilnu prehranu kakvu preporučuju suvremeni nutricionisti.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Mak kockeSastojci 7 jaja 250 g mljevenog maka 250 g kristal šećera 150 g maslaca 1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam: 2-3 svinjske glave 1 kg svinjskih pluća 1 kg svinjskih jezika 1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema 1/2 kg mlječnog kruha izrezati na kockice i malo popržiti na masti 1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke: glavicu kiselog kupusa 0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci Paket gotovih oblatni Krema od oraha 20 dkg oraha 20 dkg šećera u prahu 15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom. Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade 250 g oraha 250 g šećera 200 g čokolade 50 g kakaa Priprema...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu 1/2 kg listova za savijaču Nadjev od maka 20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu: 800 g šećera 1/2 litre vode 250 g maslaca 300 g oraha 300 g mljevenih...