Za 4 osobe:
60 dag mljevene junetine
20 dag svježeg kajmaka
1 žlica brašna
2 jaja
1 mala žlicica mljevene paprike
sol
ulje za prženje
Priprema:
Meso posolimo, izgnječimo i oblikujemo male kuglice; povaljamo ih u brašno i tučena jaja te pržimo u vrućem ulju. Rastopljeni kajmak ulijemo u vatrostalnu zdjelu, primješamo mljevenu papriku i malo vode. Ćufte rasporedimo u zdjelu, stresemo i poklopljeno pirjamo u pećnici još nekoliko minuta. Umjesto kajmaka možemo upotrijebiti kiselo vrhnje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
Za 4 osobe:
- 60 dag mljevene junetine
- 20 dag svježeg kajmaka
- 1 žlica brašna
- 2 jaja
- 1 mala žlicica mljevene paprike
- sol
- ulje za prženje
Priprema:
Meso posolimo, izgnječimo i oblikujemo male kuglice; povaljamo ih u brašno i tučena jaja te pržimo u vrućem ulju. Rastopljeni kajmak ulijemo u vatrostalnu zdjelu, primješamo mljevenu papriku i malo vode. Ćufte rasporedimo u zdjelu, stresemo i poklopljeno pirjamo u pećnici još nekoliko minuta. Umjesto kajmaka možemo upotrijebiti kiselo vrhnje.