Budimpeštanski pileći ragu

Autor: Asja   (palac x 13652) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 pileta 5 glavica crvenog luka 1 žlica sitne paprike 2 žlice mesne juhe 4 rajčice sol biber ½ žličice šećera ½ šalice slatkog vrhnja 2 žlice kuhanog graška Priprema: Pilići se ošure, očiste, operu, raspore, ocijede i razrežu u četvrtine, a sitnež i jetra se odvoje.
Luk se isječe u kriške, prži u masti dok ne požuti, zatim se dodaje svježa i sitna paprika, meso i kosana jetra. Sve se to prelije mesnom juhom, dobro poklopi i dalje kuha na slaboj vatri.
10 minuta prije negoli je jelo gotovo dodaju se rajčice, koje se moraju raskuhati a cijele ljuske povaditi. 
Na kraju se jelo začini te pomiješa slatkim vrhnjem i kuhanim graškom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)

Sastojci:

  • 2 pileta
  • 5 glavica crvenog luka
  • 1 žlica sitne paprike
  • 2 žlice mesne juhe
  • 4 rajčice
  • sol
  • biber
  • ½ žličice šećera
  • ½ šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice kuhanog graška

Priprema:

Pilići se ošure, očiste, operu, raspore, ocijede i razrežu u četvrtine, a sitnež i jetra se odvoje.
Luk se isječe u kriške, prži u masti dok ne požuti, zatim se dodaje svježa i sitna paprika, meso i kosana jetra. Sve se to prelije mesnom juhom, dobro poklopi i dalje kuha na slaboj vatri.
10 minuta prije negoli je jelo gotovo dodaju se rajčice, koje se moraju raskuhati a cijele ljuske povaditi. 
Na kraju se jelo začini te pomiješa slatkim vrhnjem i kuhanim graškom.

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)