Brudet

Brudet à la Natalija
Sastojci za brudet
- maslinovo ulje
- crveni luk
- kosani peršin
- lovor
- mjeveni papar i sol
- malo bijelog vina
- ugor, škarpina ili druga miješana riba
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju popržiti sitno rezani crveni luk. Kad luk zažuti, poprašit s brašnom, dodati koncentrat rajčice, zaliti ribljom juhom ili vodom. U umak dodati sol, nasjeckan peršin, papar, malo lovora, bijelog vina ili par fetica limuna. Kuhati na lagano oko pola sata, a zatim dodat ribu sjećenu na komade. Tiho pirjat bez miješanja uz povremeno trešnje teće oko 20 minuta do pola sata. Najčešće se servira sa purom. Još jedan recept Natalije Bulic
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): lovor / maslinovo ulje
- Sastojci: lovor / luk / maslinovo ulje / peršin / škarpina / koncentrat rajčice / papar / crveni luk / sol







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...