Berlin kocke

Autor: margareta   (palac x 11265) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
200 g margarina 1 jaje 80 g šećera 1/2 kore od limuna 250 g brašna 1/2 praška za pecivo I Fil: 200 g šećera 1 dcl mljeka 200 g mljevenih oraha 150 g grožđica 1 vrećica vanilin šećera II Fil: 6 žlica brašna 6 žlica šećera 6 žumanjaka 6 bjelanjaka Postupak pripreme Margarin, jaje, šećer i koru od limuna dobro umutiti. Kada je dobro umućeno dodati brašno i sve zajedno izmiješati da bude homogeno tijesto. Tijesto staviti u pleh prethodno dobro namazan margarinom. Šećer izmiješati sa vrućim mlijekom, kada je dobro izmješano da se šećer istopi dodati grožđice, orahe i vrećicu vanilin šećera, dobro izmiješati i staviti u pleh na tijesto. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom i brašnom. Bjelanjke takođe ulupati u čvrst snijeg. Sve zajedno sjediniti i sipati u prvi fil. Peći na temperaturi od 200°C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 200 g margarina
  • 1 jaje
  • 80 g šećera
  • 1/2 kore od limuna
  • 250 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo

I Fil:

  • 200 g šećera
  • 1 dcl mljeka
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g grožđica
  • 1 vrećica vanilin šećera

II Fil:

  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 6 žumanjaka
  • 6 bjelanjaka

Postupak pripreme

Margarin, jaje, šećer i koru od limuna dobro umutiti. Kada je dobro umućeno dodati brašno i sve zajedno izmiješati da bude homogeno tijesto. Tijesto staviti u pleh prethodno dobro namazan margarinom. Šećer izmiješati sa vrućim mlijekom, kada je dobro izmješano da se šećer istopi dodati grožđice, orahe i vrećicu vanilin šećera, dobro izmiješati i staviti u pleh na tijesto. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom i brašnom. Bjelanjke takođe ulupati u čvrst snijeg. Sve zajedno sjediniti i sipati u prvi fil. Peći na temperaturi od 200°C.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

I ovo trebate pogledati:

Proljetne šnite - PROČITAJTE Sedmo nebo - PROČITAJTE Voćni kolač sa kajsijama - PROČITAJTE Bomba torta - PROČITAJTE Caruso šnite - PROČITAJTE