200 g margarina
1 jaje
80 g šećera
1/2 kore od limuna
250 g brašna
1/2 praška za pecivo
I Fil:
200 g šećera
1 dcl mljeka
200 g mljevenih oraha
150 g grožđica
1 vrećica vanilin šećera
II Fil:
6 žlica brašna
6 žlica šećera
6 žumanjaka
6 bjelanjaka
Postupak pripreme
Margarin, jaje, šećer i koru od limuna dobro umutiti. Kada je dobro umućeno dodati brašno i sve zajedno izmiješati da bude homogeno tijesto. Tijesto staviti u pleh prethodno dobro namazan margarinom. Šećer izmiješati sa vrućim mlijekom, kada je dobro izmješano da se šećer istopi dodati grožđice, orahe i vrećicu vanilin šećera, dobro izmiješati i staviti u pleh na tijesto. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom i brašnom. Bjelanjke takođe ulupati u čvrst snijeg. Sve zajedno sjediniti i sipati u prvi fil. Peći na temperaturi od 200°C.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 200 g margarina
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 1/2 kore od limuna
- 250 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
I Fil:
- 200 g šećera
- 1 dcl mljeka
- 200 g mljevenih oraha
- 150 g grožđica
- 1 vrećica vanilin šećera
II Fil:
- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanjaka
Postupak pripreme
Margarin, jaje, šećer i koru od limuna dobro umutiti. Kada je dobro umućeno dodati brašno i sve zajedno izmiješati da bude homogeno tijesto. Tijesto staviti u pleh prethodno dobro namazan margarinom. Šećer izmiješati sa vrućim mlijekom, kada je dobro izmješano da se šećer istopi dodati grožđice, orahe i vrećicu vanilin šećera, dobro izmiješati i staviti u pleh na tijesto. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom i brašnom. Bjelanjke takođe ulupati u čvrst snijeg. Sve zajedno sjediniti i sipati u prvi fil. Peći na temperaturi od 200°C.