Teleća koljenica

recepti_bez_slike
1 kg teleće koljenice 1 dl ulja 50 dag krumpira 1/2 žličice ružmarina 1 žličica soli 1/2 žličice bijelog papra 1 grančica ružmarina 1 glavica češnjaka lovorov list Priprema: Koljenicu operite, posušite i natrljajte mješavinom soli, mljevene paprike, nasjeckanog ružmarina i bijelog papra. Zatim je premažite uljem i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Dodajte lovorov list i grančicu ružmarina i prekrijte poklopcem ili folijom. Pecite oko 60 minuta na 200C. Zatim meso okrenite, oko mesa složite oguljeni i posoljeni mladi krumpir i glavicu češnjaka u ljusci kojem ste odrezali vrh tako da se vide češnjevi. Pecite još 60 minuta, a 10 minuta prije kraja pečenja maknite poklopac, prelijte meso sokom od pečenja i okrenite krumpire.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1 kg teleće koljenice
  • 1 dl ulja
  • 50 dag krumpira
  • 1/2 žličice ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice bijelog papra
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 glavica češnjaka
  • lovorov list
Priprema:

Koljenicu operite, posušite i natrljajte mješavinom soli, mljevene paprike, nasjeckanog ružmarina i bijelog papra.
Zatim je premažite uljem i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Dodajte lovorov list i grančicu ružmarina i prekrijte poklopcem ili folijom. Pecite oko 60 minuta na 200C. Zatim meso okrenite, oko mesa složite oguljeni i posoljeni mladi krumpir i glavicu češnjaka u ljusci kojem ste odrezali vrh tako da se vide češnjevi. Pecite još 60 minuta, a 10 minuta prije kraja pečenja maknite poklopac, prelijte meso sokom od pečenja i okrenite krumpire.

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)