Mornarski složenac

Autor: sntomic   (palac x 100263) |moji recepti

1
400 g mljevenog mesa (junetine ili miješanog ili puretine npr.) 1 glavica luka/kapule, sitno narezanog 2 češnja češnjaka, sitno narezanog 2 žlice ribanog parmezana 1 zemička ili kriška starog kruha, namočena u vodu i iscjeđena 1 jaje 1 žlica prešina, sitno narezanog 1/2 žličice soli i svježe mljeveni papar 1 dcl ulja i još: 1.5 kg krumpira narezanoga na tanke ploške 1,5 dcl piva 1.5 dcl vode 2 glavice luka narezanoga na sitna rebarca sol papar, grančica ruzmarina 1 list lovora Priprema: Sve sastojke za polpete (šnicle) staviti u zdjelu i dobro ih umijesiti..praviti polpete i pržiti ih u vrućem ulju...kada su dobili koricu s obje strane izvaditi ih i ostaviti na toplome, na istom ulju popržiti luk, malo ga posoliti, poklopiti tavu i ostaviti na tihoj vatri da luk omekša. U vatrostalnu posudu na dno rasporediti luk, preko njega krumpir, posoliti ga i popapriti...po površini složiti ispržene polpete, listiće ružmarina i lovorov list..sve zaliti pivom i vodom, prekriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 45 minuta....Poslužiti uz neku sezonsku salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+9) ‹ Moji faširanci najbolji recept Čufte u paradajz sosu ›
Krumpir i faširanci! tako obično jelo....ovako složeno uz dodatak malo piva dobije jednu novu dimenziju...
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa (junetine ili miješanog ili puretine npr.)
  • 1 glavica luka/kapule, sitno narezanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno narezanog
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 1 zemička ili kriška starog kruha, namočena u vodu i iscjeđena
  • 1 jaje
  • 1 žlica prešina, sitno narezanog
  • 1/2 žličice soli i svježe mljeveni papar
  • 1 dcl ulja

i još:

  • 1.5 kg krumpira narezanoga na tanke ploške
  • 1,5 dcl piva
  • 1.5 dcl vode
  • 2 glavice luka narezanoga na sitna rebarca
  • sol
  • papar,
  • grančica ruzmarina
  • 1 list lovora

Priprema:

Sve sastojke za polpete (šnicle) staviti u zdjelu i dobro ih umijesiti..praviti polpete i pržiti ih u vrućem ulju...kada su dobili koricu s obje strane izvaditi ih i ostaviti na toplome, na istom ulju popržiti luk, malo ga posoliti, poklopiti tavu i ostaviti na tihoj vatri da luk omekša. U vatrostalnu posudu na dno rasporediti luk, preko njega krumpir, posoliti ga i popapriti...po površini složiti ispržene polpete, listiće ružmarina i lovorov list..sve zaliti pivom i vodom, prekriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 45 minuta....Poslužiti uz neku sezonsku salatu.

 

Prosjek: 3.6 (+9)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/08/mornarski-slozenac.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)