Špinat zepečen s kruhom

recepti_bez_slike
400 gr špinata 1 francuski kruh 4 žlice omekšanog maslaca nemasni namaz ili maslinovo ulje 1 žličica kumina 115 gr sira grojera 3 jaja 2 i 1/4 šalice mlijeka 115 gr gljiva sol, papar muškatni oraščić Priprema: Kuhani špinat dobro ocijediti. Kruh premazati namazom po izboru ili uljem. Namazanu posudu prekriti kriškama kruha. Popržiti luk i gljive 5 min., dodati špinat i kumin i začiniti. Na kruh staviti smjesu,ribani sir, opet kruh i sir. Umutiti jaja i mlijeko s muškatnim oraščićem, preliti  preko kruha i zapeći na 190 C 40-45 min.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Lagani zalogajčić, moja teta je to radila često, jako je ukusno, sad i ja svojima povremeno napravim.

Sastojci:

  • 400 gr špinata
  • 1 francuski kruh
  • 4 žlice omekšanog maslaca
  • nemasni namaz ili maslinovo ulje
  • 1 žličica kumina
  • 115 gr sira grojera
  • 3 jaja
  • 2 i 1/4 šalice mlijeka
  • 115 gr gljiva
  • sol, papar
  • muškatni oraščić

Priprema:

Kuhani špinat dobro ocijediti. Kruh premazati namazom po izboru ili uljem.

Namazanu posudu prekriti kriškama kruha.

Popržiti luk i gljive 5 min., dodati špinat i kumin i začiniti.

Na kruh staviti smjesu,ribani sir, opet kruh i sir.

Umutiti jaja i mlijeko s muškatnim oraščićem, preliti  preko kruha i zapeći na 190 C 40-45 min.

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)