Krem špinat

Autor:   (palac x 1433) |moji recepti

Zdravo, zasitno i ukusno jelo koje paše u svim sezonama. Ukoliko vam je ugodnije od čitanja, pogledajte video repcet za špinat.

Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 kg svježi špinata
  • 5 dkg maslac
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića

Priprema:

Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat, ustiniti (može u multipraktiku ili fino nasjeckati nožem). Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustiti da prokuha, pa dodati sjeckani blanširani špinat. Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krumpirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko.

1 kg svježi špinata 5 dkg maslac 2 žlice brašna 1/2 l mlijeka 2 režnja češnjaka sol i papar po ukusu 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića Priprema: Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat, ustiniti (može u multipraktiku ili fino nasjeckati nožem). Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustiti da prokuha, pa dodati sjeckani blanširani špinat. Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krumpirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko.

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest i jednako je četrnaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"