Krem špinat

Autor: tatjana   (palac x 2478) |moji recepti

1
Zdravo, zasitno i ukusno jelo koje paše u svim sezonama. Ukoliko vam je ugodnije od čitanja, <a href="http://www.recepti.hr/recepti/jela/krem-spinat-2">pogledajte video repcet za špinat.</a>
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 kg svježi špinata
  • 5 dkg maslac
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar po ukusu
  • 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića

Priprema:

Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat, ustiniti (može u multipraktiku ili fino nasjeckati nožem). Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustiti da prokuha, pa dodati sjeckani blanširani špinat. Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krumpirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko.

Prosjek: 3.6 (+5)
1 kg svježi špinata 5 dkg maslac 2 žlice brašna 1/2 l mlijeka 2 režnja češnjaka sol i papar po ukusu 1 prstohvat ribanog muškatnog oraščića Priprema: Očišćeni špinat (odstraniti petaljeke i dobro oprati u hladnoj vodi) malo prokuhati u kipućoj vodi (3 - 5 minuta), procijediti i naglo preliti hladnom vodom. Ovako blanširani špinat, ustiniti (može u multipraktiku ili fino nasjeckati nožem). Maslac otopiti na jako laganoj vatri, dodati brašno i lagano prepržiti, kad brašno počne mijenjati boju (nikako ne smije posmeđiti) doliti dva dcl hladnog mlijeka i promiješati pazeći da se ne stvore grudice. Dodamo sitno sjeckani češnjak. Pustiti da prokuha, pa dodati sjeckani blanširani špinat. Soliti prstohvat po prstohvat po ukusu (lako se presoli, pa s dodavanjem soli treba biti oprezan i neprestance kušati). Po potrebi odnosno do željene gustoće dodavati još mlijeka. Ovako pripremljeni špinat najbolje će se slagati s pire krumpirom ili pohanim kruhom. Bilo s pireom ili pohanim kruhom možete poslužiti i jaje na oko. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+5)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

"Još jedan recept iz TOP 50"