Salama od čokolade

Autor: tatjana   (palac x 2763) |moji recepti

2
Vrlo jednostavan recept koji će oduševiti vaše najmilije. Kolač koji treba pripremiti dan-dva ranije jer je dobro da se malo "posuši" na zraku.
Recepti - 3 - slika

Sastojci

  • 250 g oraha
  • 250 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 50 g kakaa

Priprema

Jedini osjetljivi trenutak u pripremi je "špinanje" šećera. Ovu količinu šećera treba otopiti u 16 dcl vode, staviti u lonac pa na umjerenoj vatri kuhati neprestano mješajući dok se šećer i voda na pretvore u sirupastu tekućinu koja će vam s vrha žlice kapati kap po kap. Ne smije razvlačiti, nego se trebaju odvajati kapi. To je trenutak kad je sirup dovoljno gust. Treba paziti da se previše ne ugusti, jer će se onda šećer u salami kristalizirati, pa će se salama mrviti.

Čokoladu otopiti na pari, umješati orahe i kakao pa sve to umješati u ušpinani šećer i brzo promješati. Pola količine prebaciti na masni papir posipan šećerom u prahu i oblikovati rolicu. Čokoladnu salamu ostaviti dan-dva i rezati neposredno prije nego se servira gostima.

Prosjek: 4.5 (+2)

Ovo treba probati:

Čokoladna torta/ French Chocolate Cake - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Požeški pijanci - PROČITAJTE Bajadera - PROČITAJTE Malinasto osvježenje - PROČITAJTE Bečke kocke - PROČITAJTE Čupavci - PROČITAJTE Brownie keksići - PROČITAJTE
250 g oraha 250 g šećera 200 g čokolade 50 g kakaa Priprema Jedini osjetljivi trenutak u pripremi je "špinanje" šećera. Ovu količinu šećera treba otopiti u 16 dcl vode, staviti u lonac pa na umjerenoj vatri kuhati neprestano mješajući dok se šećer i voda na pretvore u sirupastu tekućinu koja će vam s vrha žlice kapati kap po kap. Ne smije razvlačiti, nego se trebaju odvajati kapi. To je trenutak kad je sirup dovoljno gust. Treba paziti da se previše ne ugusti, jer će se onda šećer u salami kristalizirati, pa će se salama mrviti. Čokoladu otopiti na pari, umješati orahe i kakao pa sve to umješati u ušpinani šećer i brzo promješati. Pola količine prebaciti na masni papir posipan šećerom u prahu i oblikovati rolicu. Čokoladnu salamu ostaviti dan-dva i rezati neposredno prije nego se servira gostima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika gordana MirkovicGlavni u kuhinji's

ovo su dobri kolaci po mome ukusu.

"Još jedan recept iz TOP 50"