Kolač s oblatnama

Autor: tatjana   (palac x 1818) |moji recepti

5

Izgledom podsjeća na napolitanke, a ujedinjuje čokoladu, orahe i limun u aromatično slane zalogaje.

kolač s oblatnama

Sastojci

  • Paket gotovih oblatni

Krema od oraha

  • 20 dkg oraha
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 15 dkg maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica ruma

Krema od limuna

  • 4 žumanjka
  • 20 dkg šećera u prahu
  • sok 1 limuna
  • 15 dkg maslaca

Krema od čokolade

  • 10 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg petit beurre keksa
  • malo ruma

Priprema

Za kremu od oraha izmiješati mljevene orahe i šećer u prahu i preliti vrućim mlijekom u koji se za aromu doda malo ruma.

Kremu od limuna započeti miješanjem (na pari) žumanjaka i šećera u prahu. Smjesu miješati lagano, ručno da ne bi zagorila i previše se ugustila. Čim se žumanjci počnju gustiti treba maknuti s vatre, da se jaja ne bi skuhala. Kad se jaja i šećer ohlade, dodati limunov sok i umiješati maslac. Na pari otopiti čokoladu. Umutiti maslac, šećer, dodati jaje i pjenasto ga umutiti i dodati otopljenu čokoladu i kekse natopljene u rumu.

Slagati red oblatni, red kreme. Između oblatni će biti kreme, svaka u svojoj boji, a oblatnu na vrhu pritisnuti težinom kako bi se kreme ravnomjerno rasporedile u kolaču (najbolje između 2 kuhinjske daske, a na gornju stavite dodatno uteg). Kolač čuvati u hladnjaku ili na hladnom mjestu.

Prosjek: 3.9 (+8)
Paket gotovih oblatni Krema od oraha 20 dkg oraha 20 dkg šećera u prahu 15 dkg maslaca 1 dl mlijeka 1 žlica ruma Krema od limuna 4 žumanjka 20 dkg šećera u prahu sok 1 limuna 15 dkg maslaca Krema od čokolade 10 dkg maslaca 10 dkg šećera u prahu 1 jaje 10 dkg čokolade za kuhanje 10 dkg petit beurre keksa malo ruma Priprema Za kremu od oraha izmiješati mljevene orahe i šećer u prahu i preliti vrućim mlijekom u koji se za aromu doda malo ruma. Kremu od limuna započeti miješanjem (na pari) žumanjaka i šećera u prahu. Smjesu miješati lagano, ručno da ne bi zagorila i previše se ugustila. Čim se žumanjci počnju gustiti treba maknuti s vatre, da se jaja ne bi skuhala. Kad se jaja i šećer ohlade, dodati limunov sok i umiješati maslac. Na pari otopiti čokoladu. Umutiti maslac, šećer, dodati jaje i pjenasto ga umutiti i dodati otopljenu čokoladu i kekse natopljene u rumu. Slagati red oblatni, red kreme. Između oblatni će biti kreme, svaka u svojoj boji, a oblatnu na vrhu pritisnuti težinom kako bi se kreme ravnomjerno rasporedile u kolaču (najbolje između 2 kuhinjske daske, a na gornju stavite dodatno uteg). Kolač čuvati u hladnjaku ili na hladnom mjestu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+8)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
- sedam = tri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika IBEBEK's

Obožavam ovaj kolač, najbolji mi je, i vrijedi svake minute. Malo me zbunila susjeda, bili smo na nekom rođendanu, i kad kod nje na stolu serviran kolač s oblatnama ali i jaffa keksima u njima ;)Oblatne, krema, jaffa keks!!

Slika korisnika Janja Kovacevic's

:D odlican i jako ukusan, bas ga volim

Slika korisnika Kolačarka's

molim generalni savjet u vezi kolacima s oblatnama: kako postici da se oblatna ne smezura, popije vlagu i ostane hruskava i friska? svaki put mi kolac s oblatnama postane gumen! hvala.

Slika korisnika Janja Kovacevic's

oblatne mi uvijek budu hrskave iako sipam i topli fil, imam veliku tepsiju u koju uvijek stavljam oblatne kada ih filujem, a preko filovanih oblatni obicno stavim njihovu foliju u kojoj su pakovane i pritisnem drugom tepsijom, uvijek budu hrskave... pozdrav

Slika korisnika naata's

Jednom sam radila oblatne i smežurale su se....zanima me kakve Vi kupujete jer je možda i do proizvođača :exmark: :quest:

Slika korisnika Janja Kovacevic's

obicno kupujem oblatne kada su akcije, madas su meni najbolje oblatne "tena", ali obavezno malo stisnem cosak da vidim da li su hrskave, probajte i Vi

Slika korisnika Ankica Divkovic's

Ovo moram sutra napraviti <3

"Još jedan recept iz TOP 50"