Kolač s oblatnama

Autor: tatjana   (palac x 18545) |moji recepti

6
Paket gotovih oblatni Krema od oraha 20 dkg oraha 20 dkg šećera u prahu 15 dkg maslaca 1 dl mlijeka 1 žlica ruma Krema od limuna 4 žumanjka 20 dkg šećera u prahu sok 1 limuna 15 dkg maslaca Krema od čokolade Sastojci Paket gotovih oblatni Krema od oraha 20 dkg oraha 20 dkg šećera u prahu 15 dkg maslaca 1 dl mlijeka 1 žlica ruma Krema od limuna 4 žumanjka 20 dkg šećera u prahu sok 1 limuna 15 dkg maslaca Krema od čokolade 10 dkg maslaca 10 dkg šećera u prahu 1 jaje 10 dkg čokolade za kuhanje 10 dkg petit beurre keksa malo ruma Priprema Za kremu od oraha izmiješati mljevene orahe i šećer u prahu i preliti vrućim mlijekom u koji se za aromu doda malo ruma. Kremu od limuna započeti miješanjem (na pari) žumanjaka i šećera u prahu. Smjesu miješati lagano, ručno da ne bi zagorila i previše se ugustila. Čim se žumanjci počnju gustiti treba maknuti s vatre, da se jaja ne bi skuhala. Kad se jaja i šećer ohlade, dodati limunov sok i umiješati maslac. Na pari otopiti čokoladu. Umutiti maslac, šećer, dodati jaje i pjenasto ga umutiti i dodati otopljenu čokoladu i kekse natopljene u rumu. Slagati red oblatni, red kreme. Između oblatni će biti kreme, svaka u svojoj boji, a oblatnu na vrhu pritisnuti težinom kako bi se kreme ravnomjerno rasporedile u kolaču (najbolje između 2 kuhinjske daske, a na gornju stavite dodatno uteg). Kolač čuvati u hladnjaku ili na hladnom mjestu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+17)
UPDATE 18.9.2018. Izgledom podsjeća na napolitanke, a ujedinjuje čokoladu, orahe i limun u aromatično slane zalogaje.
Recepti - 2 - slika

Sastojci

  • Paket gotovih oblatni

Krema od oraha

  • 20 dkg oraha
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 15 dkg maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica ruma

Krema od limuna

  • 4 žumanjka
  • 20 dkg šećera u prahu
  • sok 1 limuna
  • 15 dkg maslaca

Krema od čokolade

Sastojci

  • Paket gotovih oblatni

Krema od oraha

  • 20 dkg oraha
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 15 dkg maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žlica ruma

Krema od limuna

  • 4 žumanjka
  • 20 dkg šećera u prahu
  • sok 1 limuna
  • 15 dkg maslaca

Krema od čokolade

  • 10 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg petit beurre keksa
  • malo ruma

Priprema

Za kremu od oraha izmiješati mljevene orahe i šećer u prahu i preliti vrućim mlijekom u koji se za aromu doda malo ruma.

Kremu od limuna započeti miješanjem (na pari) žumanjaka i šećera u prahu. Smjesu miješati lagano, ručno da ne bi zagorila i previše se ugustila. Čim se žumanjci počnju gustiti treba maknuti s vatre, da se jaja ne bi skuhala. Kad se jaja i šećer ohlade, dodati limunov sok i umiješati maslac. Na pari otopiti čokoladu. Umutiti maslac, šećer, dodati jaje i pjenasto ga umutiti i dodati otopljenu čokoladu i kekse natopljene u rumu.

Slagati red oblatni, red kreme. Između oblatni će biti kreme, svaka u svojoj boji, a oblatnu na vrhu pritisnuti težinom kako bi se kreme ravnomjerno rasporedile u kolaču (najbolje između 2 kuhinjske daske, a na gornju stavite dodatno uteg). Kolač čuvati u hladnjaku ili na hladnom mjestu.

Prosjek: 3.5 (+17)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika olivera..'s

molim vas kako imate dve vrste kreme objasnjene a trecu uopste nema to jest kremu od cokolade kako se radi trebala bi da znam molim vas posaljite mi na moj imael ako je moguce ubrzo jer mi treba za svadbu 11 aprilapuno vam hvala i cekam vas odgovor

2
Slika korisnika Ankica Divkovic's

Ovo moram sutra napraviti <3

3
Slika korisnika naata's

Jednom sam radila oblatne i smežurale su se....zanima me kakve Vi kupujete jer je možda i do proizvođača :exmark: :quest:

4
Slika korisnika Janja Kovacevic's

obicno kupujem oblatne kada su akcije, madas su meni najbolje oblatne "tena", ali obavezno malo stisnem cosak da vidim da li su hrskave, probajte i Vi

5
Slika korisnika Janja Kovacevic's

oblatne mi uvijek budu hrskave iako sipam i topli fil, imam veliku tepsiju u koju uvijek stavljam oblatne kada ih filujem, a preko filovanih oblatni obicno stavim njihovu foliju u kojoj su pakovane i pritisnem drugom tepsijom, uvijek budu hrskave... pozdrav

6
Slika korisnika Kolačarka's

molim generalni savjet u vezi kolacima s oblatnama: kako postici da se oblatna ne smezura, popije vlagu i ostane hruskava i friska? svaki put mi kolac s oblatnama postane gumen! hvala.

7
Slika korisnika Janja Kovacevic's

:D odlican i jako ukusan, bas ga volim

8
Slika korisnika IBEBEK's

Obožavam ovaj kolač, najbolji mi je, i vrijedi svake minute. Malo me zbunila susjeda, bili smo na nekom rođendanu, i kad kod nje na stolu serviran kolač s oblatnama ali i jaffa keksima u njima ;)Oblatne, krema, jaffa keks!!