Londonerice

Autor: tatjana   (palac x 3781) |moji recepti

8
3 žutanjka 30 dkg brašna 18 dkg maslaca 10 dkg šećera 2-3 žlice vrhnja (ili mlijeka) 4-5 žlica marmelade od marelica Priprema tijesta Maslac narezan na kockice pomiješati sa šećerom, brašnom i žutanjcima. Smjesa će biti mrvičasta i nepovezana, pa treba dodavati (žlicu po žlicu) mlijeka (ili vrhnja) dok neće biti moguće umijesiti tijesto. Ovo tijesto se mijesi rukom i čim se poveže u tijesto, treba ga razvaljati i staviti u pleh. Lakše će se razvaljati ako odstoji pola sata u hladnjaku. Peći na 150°C 30 minuta. Izvaditi iz pećnice i premazati marmeladom od marelica. Sastojci za gornji dio 3 bjelanjka 15 dkg šećera u prahu 20 dkg oraha (ili badema) krupnije rezani orasi (ili bademi) za posipanje Priprema gornjeg dijela Čvrsto umutiti snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu, dodati orahe (ili bademe) i sve premazati preko tijesta. Posuti krupnije narezanim orasima ili bademima i staviti u pečnicu. (Za gornji dio kolača mogu se koristiti i orasi i bademi, ovisno kakav okus više volite). Peći 15 minuta na 100°C, a onda povisiti temperaturu na 150°C i peći još 15 minuta. Narezati kolač dok je vruć.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+20)
updated on 21/12/16. Ovome finome kolaču, koji se prilično udomaćio u slatkim jelovnicima ljubitelja pripremanja slastica, neki nadijevaju ime london štangice, neki londoneri, a neki ih pak više vole zvati u ženskoj varijanti - londonerice. Jesu li baš osmišljene u Londonu, valjalo bi malo šire istražiti. No, za uživanje u kolaču, kojom god inačicom ga zvali, ime nije važno. Važan je okus. A on je u ovoj varijanti londonerica - odličan!
Recepti - 3 - slika

Za londonerice će vam trebati...

Sastojci za tijesto

  • 3 žutanjka
  • 30 dkg brašna
  • 18 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera
  • 2-3 žlice vrhnja (ili mlijeka)
  • 4-5 žlica marmelade od marelica

Priprema tijesta

Maslac narezan na kockice pomiješati sa šećerom, brašnom i žutanjcima. Smjesa će biti mrvičasta i nepovezana, pa treba dodavati (žlicu po žlicu) mlijeka (ili vrhnja) dok neće biti moguće umijesiti tijesto. Ovo tijesto se mijesi rukom i čim se poveže u tijesto, treba ga razvaljati i staviti u pleh. Lakše će se razvaljati ako odstoji pola sata u hladnjaku.

Peći na 150°C 30 minuta. Izvaditi iz pećnice i premazati marmeladom od marelica.

Sastojci za gornji dio

  • 3 bjelanjka
  • 15 dkg šećera u prahu
  • 20 dkg oraha (ili badema) krupnije rezani orasi (ili bademi) za posipanje
Priprema gornjeg dijela

Čvrsto umutiti snijeg od bjelanjaka i šećera u prahu, dodati orahe (ili bademe) i sve premazati preko tijesta. Posuti krupnije narezanim orasima ili bademima i staviti u pečnicu. (Za gornji dio kolača mogu se koristiti i orasi i bademi, ovisno kakav okus više volite). Peći 15 minuta na 100°C, a onda povisiti temperaturu na 150°C i peći još 15 minuta. Narezati kolač dok je vruć.

 

Prosjek: 4.1 (+20)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika sibina's

tatjana, londonerke su divne.

2
Slika korisnika danyland's

sjajni su hvala na receptu uzimam i radim.........

3
Slika korisnika Danica Maroja Tošić's

:santa: odlini radim ih.........

4
Slika korisnika Ruza Gagulic's

dobre su

5
Slika korisnika Gordana Jovic's

slicno ih radim, po receptu moje mame...uvijek dobro ispadnu...kolac za 5+

6
Slika korisnika Bogdanka Mikic Vujanic's

cesto ih pravim i uvijek dobro ispadnu

7
Slika korisnika Bogdanka Mikic Vujanic's

cesto ih pravim i uvijek dobro ispadnu

8
Slika korisnika LJiljana Dragoljic Ubovic's

imam slican recept,odlicne su

9
Slika korisnika LJiljana Dragoljic Ubovic's

:D

10
Slika korisnika Miljana's

Koje su dimenzije pleha gde se peku?

11
Slika korisnika Manuela Odri's

Sa ovim sastojcima mogu se peći na tepsiji od električnog štednjaka.

12
Slika korisnika Manuela Odri's

Jednostavno, jeftino i fino. :H

13
Slika korisnika Nadudadu's

A neki ih zovu rusku pitu, mama moja isti recept radi i tek drugi ili treci dan nareze. Smo sto malo nariba limunove korice u bjelanku. Kombinacija orasi, saum i korice je saversena, uvjek bi polizala dnu posudu u kojoj bi to pripremila ;)

14
Slika korisnika stojanka's

Odlican je

15
Slika korisnika bozica grgic's

Londonerice obavezno uz desetak ostalih,,,,prefine

16
Slika korisnika Мирјана Лазендић's

Nisam razumjela da li se to sve zajedno pece ili prva kora 30 min.,pa se onda premazegornji dio i orasi pa opet u pecnicu 30 min.

17
Slika korisnika Ljiljana Solenički's

Londonerice su super, hvala na receptu , svima lijepi pozdrav , sretan Božić i Nova 2013.

Solenički Lj.

18
Slika korisnika Ljiljana Solenički's

Londonerice su super, hvala na receptu , svima lijepi pozdrav , sretan Božić i Nova 2013.

Solenički Lj.

19
Slika korisnika Mirjana Štemberger's

Imam isti recept i uvijek mi ispadnu OK.

20
Slika korisnika Mirjana Štemberger's

Imam isti recept i uvijek mi ispadnu OK.

21
Slika korisnika Mirjana Štemberger's

Imam isti recept i uvijek mi ispadnu OK.

22
Slika korisnika crodoc's

Recept je dobar, ali fali par namirnica. Korica limuna ide u tijesto kao i vanilin secer. uglavnom bez vanilinog secera moze, ali bez korice limuna ne moze jer daje specifican miris i okus kolacu.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Petrogradski kolač - PROČITAJTE Pita s jabukama - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Kolač od oraha i šumskog voća - PROČITAJTE Orah kocke - PROČITAJTE