Brzi "sote"

Autor: LanaM   (palac x 9693) |moji recepti

0
8 kom mladog luka 300 g cherry rajčice 1 vezica šparoga 200 g "capro fresh" sira (mladi kozji sir) 50 ml maslinovog ulja 2 režnja češnjaka 50 ml prošeka (ili slatkog vina) sol, papar Priprema: Šparoge pripremiti i kratko ih blanširati (pofuriti) u slanoj vodi te ocjediti. Mladi luk očistiti i narezati po dužini po pola. Cherry rajčice prerezati na pola. U tavi zagrijati maslinovo ulje, lagano popržiti luk, te rajčice, sve dok se kožica na rajčicama ne počne skupljati. Tada dodati sitno sjeckani češnjak, vrhove šparoga, podliti sa prošekom i kuhati kratko 2-3 minute. U umak umiješati paštu ili njoke ili pak samo preliti po prethodno kuhanoj tjestenini. Prije posluživanja posipati sa mljevenim svježim kozjim sirom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)
Recepti - 3 - slika

Sastojci:

  • 8 kom mladog luka
  • 300 g cherry rajčice
  • 1 vezica šparoga
  • 200 g "capro fresh" sira (mladi kozji sir)
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 ml prošeka (ili slatkog vina)
  • sol, papar

Priprema:

Šparoge pripremiti i kratko ih blanširati (pofuriti) u slanoj vodi te ocjediti.

Mladi luk očistiti i narezati po dužini po pola. Cherry rajčice prerezati na pola. U tavi zagrijati maslinovo ulje, lagano popržiti luk, te rajčice, sve dok se kožica na rajčicama ne počne skupljati.

Tada dodati sitno sjeckani češnjak, vrhove šparoga, podliti sa prošekom i kuhati kratko 2-3 minute.

U umak umiješati paštu ili njoke ili pak samo preliti po prethodno kuhanoj tjestenini.

Prije posluživanja posipati sa mljevenim svježim kozjim sirom.

Prosjek: 3 (+1)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Brudet - PROČITAJTE Buzara - PROČITAJTE La Caccavella košarice - PROČITAJTE Pileći paprikaš - PROČITAJTE Sotirana janjetina sa začinskim biljem i povrćem - PROČITAJTE