Paprike punjene mesom

Autor:   (palac x 59) |moji recepti
recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 40 dag mljevenog miješanog mesa
  • 8 paprika babura
  • 2 žlice riže
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 4 dl soka od rajčice
  • 3 žlice brašna
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • šećer
  • papar
  • sol

Priprema:

Paprike dobro operite i ocijedite. Zatim oštrim nožem oko peteljki načinite krug pa ih izvadite zajedno sa sjemenkama i očistite od žilica. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, opranu rižu, nasjeckani luk, češnjak i peršinov list, jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Ovim nadjevom pomoću žličice punite očišćene paprike pa ih poslažite samo u jednom sloju u široku posudu s otvorom prema gore. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode. Kad su paprike potpuno skuhane, dodajte im sok od rajčice i pustite da zakipi. Tada dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, posolite, pošećerite žlićicom šećera i na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.

 

40 dag mljevenog miješanog mesa 8 paprika babura 2 žlice riže 1 glavica luka 1 režanj češnjaka 1 jaje 4 dl soka od rajčice 3 žlice brašna 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika (slatka) ulje šećer papar sol Priprema: Paprike dobro operite i ocijedite. Zatim oštrim nožem oko peteljki načinite krug pa ih izvadite zajedno sa sjemenkama i očistite od žilica. U zdjeli pomiješajte mljeveno meso, opranu rižu, nasjeckani luk, češnjak i peršinov list, jaje, posolite, popaprite i izmiješajte. Ovim nadjevom pomoću žličice punite očišćene paprike pa ih poslažite samo u jednom sloju u široku posudu s otvorom prema gore. Zalijte vodom da sve bude pokriveno i kuhajte na srednjoj vatri. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte tople vode. Kad su paprike potpuno skuhane, dodajte im sok od rajčice i pustite da zakipi. Tada dodajte zapržak: na ulju poprženo brašno i mljevenu papriku, posolite, pošećerite žlićicom šećera i na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta. Poslužite s pireom od krumpira.  

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i sedam jednako je jedanaest
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika zdravkica's

kada god radim neko jelo sa mljevenim mesom, amlo "prevarim" sa sojinim ljuspicama. Malo ih prokuham u slanoj vodi i pomiješam sa mljevenim mesom. Zapravo se to malo soje ni ne osjeti, ali mi je važno da je ima jer je tada nešto niži glikemijski inedks (problemi sa jetrom).
Radila sam ovaj recept i ispao mi je odličan! preporučam svakako!

Slika korisnika maza's

vidiš, ovo varanje sa sojom ti uopće nije loša ideja (zaboravila si napisati da se i na novčaniku pozna :) osim što je zdravo).
Imam nešto paprika iz vrta, nisu baš nešto posebne za jelo (tanke i dosta žilave), ali za kuhanje će biti izvrsne.

"Još jedan recept iz TOP 50"