Turopoljska juha s kukuruznim zafrikom

Autor: Asja   (palac x 25075) |moji recepti

0
3 žlice kukuruznog brašna 2 žlice kiselog vrhnja 1 režanj češnjaka 1 grančica peršinovog lista mljevena crvena paprika ulje maslac sol Priprema: Na zagrijanom ulju kratko popržite kukuruzno brašno, zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku. Zalijte litrom hladne vode, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 minuta. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i žličicu maslaca i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+416)
Koliko postoji tih juha i raznih jela da im nazive nikad čula! Al drago mi je da sam neke ipak otkrila i došla do recepata. Jedna od novijih finih juha u mom jelovniku je od nedavno turopoljska juha. Imam i savjet, ove ukusne, hranjive i krepke juhe možete pripraviti kuhanjem mesa, kostiju, riba, povrća, začina i drugih sastojaka u vodi ili u temeljcu.
Turopoljska juha s kukuruznim zafrigom

Sastojci:

  • 3 žlice kukuruznog brašna
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 grančica peršinovog lista
  • mljevena crvena paprika
  • ulje
  • maslac
  • sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju kratko popržite kukuruzno brašno, zatim dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku. Zalijte litrom hladne vode, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 minuta. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i žličicu maslaca i na kraju pospite nasjeckanim peršinovim listom.

 

Prosjek: 4 (+416)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)