Punjene paprike

Autor: tatjana   (palac x 1656) |moji recepti

4

Idealno ljetno jelo.

punjena paprika

Sastojci potrebni za punjene paprike

  • 8 - 12 manjih paprika
  • 1/2 kg mljevenog mesa (npr: 25 dkg junetine i 25 dkg svinjetine)
  • 5 dkg riže
  • 1 srednje velika glavica luka
  • 1 kg sveže propasirane rajčice
  • papra, peršina, bosiljka i soli po okusu
  • 1 žlica brašna

Priprema

Na malo ulja popržiti luk narezan na sitne kockice dok se ne zastakli. U mljeveno meso po izboru (može se pomiješati junetina, svinjetina, puretina) dodati luk, rižu, posoliti, popapriti, nakosani peršin i sve dobro izmiješati. Papriku oprati i očistiti od sjemenki. Smjesom puniti paprike, ali voditi računa da u kuhanju riža nabubri, pa smjesu ne treba jako nabijati.

Paprike složiti u lonac, preliti umakom od rajčice tako da prekrije paprike, malo posoliti i dodati par grančica bosiljka. Staviti na vatru dok zavrije, smanjiti vatru pa kuhati na laganoj vatri 30 do 45 minuta (ovisno o veličini paprika). Kad su paprike gotove, ugustiti umak jednom žlicom brašna.

Punjene paprike poslužiti s restanim krumpirom ili pireom od krumpira.

 

Prosjek: 3.8 (+8)
8 - 12 manjih paprika 1/2 kg mljevenog mesa (npr: 25 dkg junetine i 25 dkg svinjetine) 5 dkg riže 1 srednje velika glavica luka 1 kg sveže propasirane rajčice papra, peršina, bosiljka i soli po okusu 1 žlica brašna Priprema Na malo ulja popržiti luk narezan na sitne kockice dok se ne zastakli. U mljeveno meso po izboru (može se pomiješati junetina, svinjetina, puretina) dodati luk, rižu, posoliti, popapriti, nakosani peršin i sve dobro izmiješati. Papriku oprati i očistiti od sjemenki. Smjesom puniti paprike, ali voditi računa da u kuhanju riža nabubri, pa smjesu ne treba jako nabijati. Paprike složiti u lonac, preliti umakom od rajčice tako da prekrije paprike, malo posoliti i dodati par grančica bosiljka. Staviti na vatru dok zavrije, smanjiti vatru pa kuhati na laganoj vatri 30 do 45 minuta (ovisno o veličini paprika). Kad su paprike gotove, ugustiti umak jednom žlicom brašna. Punjene paprike poslužiti s restanim krumpirom ili pireom od krumpira.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+8)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
dva + četiri =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika mirjana's

pire krumpir i sos od rajčica

Slika korisnika rajka's

u smjesu za filanje paprika, da bi bila mekša, treba dodati mlake vode, ovisno o količini smjese. To sam vidjela od gosp. Branka Ognjenovića i od tada to tako radim kod filanja paprika i sarme, te je fila puno rahlija. Kada se paprike napune, mogu se prepeći na ulju sa svih strana, pa tek onda dodati paradajz pire. Time se postiže bolji, specifični ukus i lagano skidanje tvrdog dijela kožice koja nekima smeta (kao kod pečene paprike). Umijesto bosiljka, tko više voli, može staviti grančicu celera.

Slika korisnika emira  tadic-canada's

Paprike se mogu peci u rerni ,Postupak je gotovo isti samo za mene su puno bolje pecene u rerni,jer su fine zapecene.Paprike se poredaju,doda voda da prekrije paprike,dodaju zacini paradajz,(sitno usitnjeni friski ,ili iz konzerve,pire )(crvena paprika,(ja obavezno stavim malo ljute paprike-ali ko ne voli ljuto moze izbjeci ljutu papriku)malo ulja.Na pola pecenja kada paprike porumene okrenuti paprike da i druga strana porumeni.Na pocetku paprike pecem pod folijom koju kasnije skinem.

Slika korisnika makarska's

Ja ih kuvam ustvari pecem u rerni

Slika korisnika sanjica's

Ovde u Makedoniji prvo malo proprze meso pa me interesujr vas komentar u vezi s time, meni je tako sladje.pozz

Slika korisnika Ines's

I ja popržim meso kad pravim sarmu i punjenu papriku. Tako sam naučila od pokojne bake, iako ovdje u okolici Opatije to nitko ne radi.

Slika korisnika Tjedni menu's

ja bih možda u meso ubacio i žlicu mljevene crvene paprike. inače tako nekako i ja pripremam punjene paprike. Zima je idealna za to jelo!

Slika korisnika Ines's

Oh, naravno da ide crvena mljevena paprika. Meni je to kao polumađarici toliko normalno da sam zaboravila spomenuti :)

Slika korisnika Zora Gibe's

Uvjek sam volila punjenu papriku, i mislim da je jako dobro jelo... Veliko hvala za recept! :)

Slika korisnika jorge lahaye's

ja sam sada u paraguaju i danas kuhan punjini papriku,sa familiu,

Slika korisnika admin's

Svaka čast Jorge! Hvala na javljanju iz Paragvaja, pošaljite sliku kako je isplao d(*⌒▽⌒*)b

Slika korisnika PARADAJZ's

....ja przim,isjeckani luk,mljeveno meso,crvenu alevu papriku i rizu,i Vegetu, sa tom smjesom punim ociscene paprike.U lonac,gdje cu kuhati stavim ulje,napravim zaprsku,i kad se brasno zasmedji,dodam malo crvene paprije i zlicicu Vegete,i zalijem vodom..kad zakipi..pocnem stavljati paprike..i onda jos dolijem vode..prema potrebi..pred kraj stavim paradajz sos....paradajz sos stisce,pa se on treba staviti pri kraju!Eee,da, jos u svaku punjenu papriku,na vrhu zatvorim sa kolutom od paradajza,da smjesa ne iscuri.

Slika korisnika Nadezda DJukic's

Slazem se da je kompletno jelo.Punjena paprika sa dosta salate odličan izbor.

"Još jedan recept iz TOP 50"