Istarska jota

recepti_bez_slike
20 dag graha 40 dag kiselog kupusa 40 dag suhog mesa 30 dag krumpira 10 dag slanine 3 češnja češnjaka 1 lovorov list sol papar Priprema: Dan ranije namočite grah u vodu i pustite da odstoji preko noći. Iscijedite vodu u kojoj se grah namakao i stavite kuhati grah u hladnu posoljenu vodu oko 45 min. U posebnu posudu stavite kuhati kupus i suho meso.Kada je grah napola skuhan, sjedinite ga s kupusom i suhim mesom i dodajte nasjeckanu slaninu i češnjak, lovorov list i narezani krumpir. Posolite i popaprite. Kuhajte dok sve ne omekša.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 20 dag graha
  • 40 dag kiselog kupusa
  • 40 dag suhog mesa
  • 30 dag krumpira
  • 10 dag slanine
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • sol
  • papar

Priprema:

Dan ranije namočite grah u vodu i pustite da odstoji preko noći.
Iscijedite vodu u kojoj se grah namakao i stavite kuhati grah u hladnu posoljenu vodu oko 45 min. U posebnu posudu stavite kuhati kupus i suho meso.Kada je grah napola skuhan, sjedinite ga s kupusom i suhim mesom i dodajte nasjeckanu slaninu i češnjak, lovorov list i narezani krumpir. Posolite i popaprite. Kuhajte dok sve ne omekša.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)