Bucatini sa sipom i graškom

350 g tjestenine bucatini 350 g sipe (ili liganja) 200 g graška, svježega ili zamrznutoga 150 g zgnječene rajčice 1 mali luk 1 češanj češnjaka 5 – 6 listova svježega bosiljka 100 ml suhoga bijelog vina 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja Sol, prema ukusu Priprema: Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i operite sipu pa je narežite na tanke vrpce ili vrlo tanke filete, otprilike 2 do 3 mm debljine. Nakapajte malo ulja na tavu i pirjajte luk i češnjak. Dodajte sipu i pirjajte nekoliko minuta, uz stalno miješanje. Dodajte bijelo vino. Kada ispari, umiješajte zgnječene rajčice, grašak i listove bosiljka. Pirjajte još 15 minuta. Za to vrijeme, u loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante, ocijedite i premjestite u veliku zdjelu. Pomiješajte tjesteninu s umakom od sipe i poslužite vruće. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2) ‹ Brzi "sote" najbolji recept Fussili u umaku od rajčice i slanine ›
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 350 g tjestenine bucatini
  • 350 g sipe (ili liganja)
  • 200 g graška, svježega ili zamrznutoga
  • 150 g zgnječene rajčice
  • 1 mali luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 5 – 6 listova svježega bosiljka
  • 100 ml suhoga bijelog vina
  • 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • Sol, prema ukusu

Priprema:

Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i operite sipu pa je narežite na tanke vrpce ili vrlo tanke filete, otprilike 2 do 3 mm debljine. Nakapajte malo ulja na tavu i pirjajte luk i češnjak. Dodajte sipu i pirjajte nekoliko minuta, uz stalno miješanje. Dodajte bijelo vino. Kada ispari, umiješajte zgnječene rajčice, grašak i listove bosiljka. Pirjajte još 15 minuta. Za to vrijeme, u loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante, ocijedite i premjestite u veliku zdjelu. Pomiješajte tjesteninu s umakom od sipe i poslužite vruće.

Prosjek: 3 (+2)
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)