Rigatoni alla norma

350 g tjestenine rigatoni 250 g patlidžana 50 g luka, oguljenoga i nasjeckanoga 1 češanj češnjaka, oguljenoga 1 kg rajčica (ili pelata), očišćenih od sjemenki i narezanih na kockice 6 listova bosiljka 50 g naribane slane skute (ricotte) Sol i papar, prema ukusu Brašno, prema potrebi 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja, i još za prženje Priprema: Narežite patlidžan na kockice ili prutiće pa ga stavite u cjedilo, lagano posolite i ostavite da se cijedi otprilike 30 minuta. Zagrijavajte 5 cm ulja u tavi dok ne postane vrlo vruće. Uvaljajte komade patlidžana u brašno i pržite dok ne omekšaju. Zagrijte 2 žlice ulja u loncu pa popržite luk i cijeli češanj češnjaka. Dodajte rajčice, posolite i popaprite pa kuhajte još otprilike 10 minuta, a zatim sve protisnite kroz ručni spravu za pasiranje povrća. Dodajte komade patlidžana u umak od rajčice. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante pa ocijedite. U velikoj zdjeli pomiješajte tjesteninu s umakom od rajčice i patlidžanom. Svaku porciju pospite skutom i bosiljkom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Rezanci sa šunkom i sirom najbolji recept Rolice punjenje gljivama s preljevom od umaka od gorgonzole i cvjetače ›
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 350 g tjestenine rigatoni
  • 250 g patlidžana
  • 50 g luka, oguljenoga i nasjeckanoga
  • 1 češanj češnjaka, oguljenoga
  • 1 kg rajčica (ili pelata), očišćenih od sjemenki i narezanih na kockice
  • 6 listova bosiljka
  • 50 g naribane slane skute (ricotte)
  • Sol i papar, prema ukusu
  • Brašno, prema potrebi
  • 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja, i još za prženje

Priprema:

Narežite patlidžan na kockice ili prutiće pa ga stavite u cjedilo, lagano posolite i ostavite da se cijedi otprilike 30 minuta. Zagrijavajte 5 cm ulja u tavi dok ne postane vrlo vruće. Uvaljajte komade patlidžana u brašno i pržite dok ne omekšaju. Zagrijte 2 žlice ulja u loncu pa popržite luk i cijeli češanj češnjaka. Dodajte rajčice, posolite i popaprite pa kuhajte još otprilike 10 minuta, a zatim sve protisnite kroz ručni spravu za pasiranje povrća. Dodajte komade patlidžana u umak od rajčice. U loncu kipuće, posoljene vode kuhajte tjesteninu dok ne postane al dante pa ocijedite. U velikoj zdjeli pomiješajte tjesteninu s umakom od rajčice i patlidžanom. Svaku porciju pospite skutom i bosiljkom.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)