Usoljeni bakalar s palentom

500 g sušenoga usoljenog bakalara 500 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana 3 fileta inćuna, dobro isprana i ocijeđena Sol i papar, prema ukusu Glatko brašno, prema potrebi 50 g svježega peršina, nasjeckanoga 500 ml mlijeka 30 g parmezana, naribanoga 250 g kukuruzne krupice Maslac, prema potrebi Priprema: Dan ranije isperite bakalar, stavite ga u veliku zdjelu i prelijte hladnom vodom. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Promijenite vodu nekoliko puta. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi i pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte inćune i pirjajte dok ne puste miris. Narežite bakalar na komade, posolite i popaprite. Uvaljajte bakalar u brašno i stavite ga u lonac. Prekrijte ga pirjanim lukom, peršinom, naribanim parmezanom, mlijekom i ostatkom ulja. Kuhajte na tihoj vatri otprilike 4 sata. Poslužite uz mekanu palentu: u loncu (pomogućnosti bakrenome) zakuhajte otprilike 1,2 l posoljene vode u koju ste dodali otprilike žličicu maslaca. Kada voda zakipi, postupno, ali u stalnome mlazu, umiješajte kukuruznu krupicu. Kuhajte palentu otprilike 30 minuta, uz često miješanje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Bakalar na mornarski način najbolji recept Bakalar na talijanski način ›
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 500 g sušenoga usoljenog bakalara
  • 500 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 fileta inćuna, dobro isprana i ocijeđena
  • Sol i papar, prema ukusu
  • Glatko brašno, prema potrebi
  • 50 g svježega peršina, nasjeckanoga
  • 500 ml mlijeka
  • 30 g parmezana, naribanoga
  • 250 g kukuruzne krupice
  • Maslac, prema potrebi

Priprema:

Dan ranije isperite bakalar, stavite ga u veliku zdjelu i prelijte hladnom vodom. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Promijenite vodu nekoliko puta. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi i pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte inćune i pirjajte dok ne puste miris. Narežite bakalar na komade, posolite i popaprite. Uvaljajte bakalar u brašno i stavite ga u lonac. Prekrijte ga pirjanim lukom, peršinom, naribanim parmezanom, mlijekom i ostatkom ulja.

Kuhajte na tihoj vatri otprilike 4 sata. Poslužite uz mekanu palentu: u loncu (pomogućnosti bakrenome) zakuhajte otprilike 1,2 l posoljene vode u koju ste dodali otprilike žličicu maslaca. Kada voda zakipi, postupno, ali u stalnome mlazu, umiješajte kukuruznu krupicu. Kuhajte palentu otprilike 30 minuta, uz često miješanje.

Prosjek: 4 (+2)
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
  • Vrijeme pripreme: 20 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): riba
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)