Spaccatelle s gljivama, sušenom govedinom i rikolom

300 g tjestenine spaccatelle (ili penne) 200 g šampinjona, narezanih na ploške, i još za ukrašavanje 200 ml vrhnja za kuhanje 100 g sušene govedine (bresaola), narezane na tanke vrpce 100 g rajčica, narezanih na kocke 50 g rikole, krupnije nasjeckane, i još za ukrašavanje 40 g parmezana, naribanoga na vrlo tanke listiće 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja 20 g peršina, nasjeckanoga 1 češanj češnjaka, oguljenog Sol i papar, prema ukusu   Priprema: U velikome loncu zakuhajte posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Pirjajte gljive, češnjak i peršin 2 minute. Posolite i popaprite. Dodajte sušenu govedinu pa rajčice. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri. Dodajte vrhnje pa smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se umak zgusne, otprilike 2 do 3 minute. Posolite i popaprite. Za to vrijeme, skuhajte tjesteninu al dante pa ocijedite. Pomiješajte tjesteninu s umakom i rikolom pa prokuhajte još nekoliko minuta. Ukrasite sirom i nekoliko listova nekuhane rikole ili kuhanim ploškama gljiva.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Sicilijanski špageti najbolji recept Spaghetti ›
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 300 g tjestenine spaccatelle (ili penne)
  • 200 g šampinjona, narezanih na ploške, i još za ukrašavanje
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g sušene govedine (bresaola), narezane na tanke vrpce
  • 100 g rajčica, narezanih na kocke
  • 50 g rikole, krupnije nasjeckane, i još za ukrašavanje
  • 40 g parmezana, naribanoga na vrlo tanke listiće
  • 30 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 20 g peršina, nasjeckanoga
  • 1 češanj češnjaka, oguljenog
  • Sol i papar, prema ukusu

 

Priprema:

U velikome loncu zakuhajte posoljenu vodu za tjesteninu. U tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Pirjajte gljive, češnjak i peršin 2 minute. Posolite i popaprite. Dodajte sušenu govedinu pa rajčice. Pirjajte 5 minuta na jakoj vatri. Dodajte vrhnje pa smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se umak zgusne, otprilike 2 do 3 minute. Posolite i popaprite. Za to vrijeme, skuhajte tjesteninu al dante pa ocijedite. Pomiješajte tjesteninu s umakom i rikolom pa prokuhajte još nekoliko minuta. Ukrasite sirom i nekoliko listova nekuhane rikole ili kuhanim ploškama gljiva. 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA tjestenine
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)