Pirjana sipa

800 g sipe (ili liganja) 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja 1 vezica svježega peršina 150 g luka, nasjeckanoga 70 g celera bjelaša, nasjeckanoga 1 češanj češnjaka, nasjeckanoga 300 g blitve, krupno nasjeckane 100 ml suhoga bijelog vina Sol i papar, prema ukusu Priprema: Operite blitvu, ali nemojte je osušiti nego je samo tako stavite u lonac, posolite i poklopite. Kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta. Pomno očiste sipu ili lignje i narežite na vrpce. U velikoj tavi zagrijte ulje pa pirjajte luk, celer bjelaš i češnjak dok ne postanu zlatnožuti. Dodajte sipu. Prelijte bijelim vinom i pirjajte dok ne ishlapi. Nastavite pirjati, dodajući nekoliko kapi vode ako bude potrebno. Kada je sipa vrlo mekana, za otprilike 1 do 2 minute, dodajte blitvu. Posolite i popaprite pa poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 800 g sipe (ili liganja)
  • 50 ml ekstradjevičanskoga maslinova ulja
  • 1 vezica svježega peršina
  • 150 g luka, nasjeckanoga
  • 70 g celera bjelaša, nasjeckanoga
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckanoga
  • 300 g blitve, krupno nasjeckane
  • 100 ml suhoga bijelog vina
  • Sol i papar, prema ukusu

Priprema:

Operite blitvu, ali nemojte je osušiti nego je samo tako stavite u lonac, posolite i poklopite. Kuhajte na slaboj vatri nekoliko minuta. Pomno očiste sipu ili lignje i narežite na vrpce. U velikoj tavi zagrijte ulje pa pirjajte luk, celer bjelaš i češnjak dok ne postanu zlatnožuti. Dodajte sipu. Prelijte bijelim vinom i pirjajte dok ne ishlapi. Nastavite pirjati, dodajući nekoliko kapi vode ako bude potrebno. Kada je sipa vrlo mekana, za otprilike 1 do 2 minute, dodajte blitvu. Posolite i popaprite pa poslužite.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: ACADEMIA BARILLA riba
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): riba
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)