Bajadera od kokosa

Autor: Vesna Santini   (palac x 16251) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
I ovaj kolač se ne peče.

Samljeti 25 dag. keksa petits beurre. Pomiješati sa 10 dag kokosa.

Stavi kuhati 1/2 kg šećera sa 1 dcl vode. Šećer se mora sav rastopiti. Šećeru i vodi se doda 10 dag maslaca i sve se pomiješa sa keksima i kokosom. Doda se malo ruma. Smjesa se stavi u namazanu tepsiju. (Napominjem da treba raditi brzo, jer se smjesa skruti!)

Kad je smjesa u tepsiji skrutila, preko nje staviti preljev od čokolade.

Preljev od čokolade se radi tako da se u 2 žlice vode, 3 žlice šećera, 10 dag. čokolade za kuhanje doda i 5 dag maslaca i to se topi na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se čokolada ne otopi.

Staviti u hladnjak i drugi dan rezati na kockice.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)