Zeleni ajvar od rajčica

Autor: tatjana   (palac x 2929) |moji recepti

1
S jesenskom sezonom kiša i manje sunca, na tržnicama ćete moći kupiti i nedozrele zelene rajčice. Kiselkasti okus rajčica u kombinaciji s hrenom i senfom, bit će idalan dodatak kuhanom mesu. Poslužuje se kao hladan namaz ili umak.
zeleni ajvar od rajcica

Sastojci

  • 5 kg zelenih rajčica
  • 1/2 kg hrena
  • 0,75 kg senfa
  • 1 l ulja
  • soli po okusu

Priprema

  • Samljeti rajčice u multipraktiku i ostaviti u gazi da se cijedi 24 sata
  • Sljedećeg dana u smjesu samljevenih i ocijeđenih rajčica dodati naribani hren, senf, sol i polako mješajući dodavati ulje
  • Kada je smjesa postala homogena, spremiti u manje staklenke, povezati i spremiti za zimu
Prosjek: 3 (+3)

Ovo treba probati:

Pikantne zelene rajčice - PROČITAJTE Kozice sa šalšom i kaparima - PROČITAJTE Sušene rajčice (paradajz) - PROČITAJTE Šalša šporka - PROČITAJTE Paprikaš - PROČITAJTE Začin od povrća - PROČITAJTE Ajvar - PROČITAJTE Čokoladna salama - PROČITAJTE
5 kg zelenih rajčica 1/2 kg hrena 0,75 kg senfa 1 l ulja soli po okusu Priprema Samljeti rajčice u multipraktiku i ostaviti u gazi da se cijedi 24 sata Sljedećeg dana u smjesu samljevenih i ocijeđenih rajčica dodati naribani hren, senf, sol i polako mješajući dodavati ulje Kada je smjesa postala homogena, spremiti u manje staklenke, povezati i spremiti za zimu Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+3)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika paradajz's

đizs! Zvuči odvratno!

"Još jedan recept iz TOP 50"