Zubatac s kaduljom na roštilju
Zubatac na roštilju - nema boljeg. Uz grančicu kadulje, isto za preporučiti.
Sastojci:
- zubatac od 1 kg
- 1 grančica kadulje
- limun
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Dan prije u posudicu stavite nekoliko listića kadulje u 4 žlice maslinova ulja. Drugog dana ribu očistite, operite, posolite, pa neka usoljena i pripremljena odleži oko 1 sat. Zatim ribu dobro osušite, u nju stavite grančicu kadulje i popaprite. Potom oštrim nožem na najdebljem mjestu napravite zareze, i u njih ulijte ulje s kaduljom. Također, cijelu ribu premažite uljem i potom stavite na zagrijani roštilj, na nauljenu rešetku. Pecite na srednjoj vatri oko 15 minuta, sa svake strane. Za vrijeme pečenja ribu mažite uljem. Pečenu ribu oštrim nožem narežite na komade i poslužite s kriškama limuna.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / riblje jelo / zubatac / zubatac s kaduljom
- Sastojci: papar / masinovo ulje / limun / grančica kadulje / sol / zubatac / maslinovo ulje
I ja tako pravim zubatac s kaduljom na roštilju! A ništa manje ukusan je zapečeni zubatac!Al ako Vas zanima, onda ide 2 limuna, 1 zubatac, sol, naravno papar, peršin, maslinovo ulje i malo bijelog vina. Pripremite zubatac, očistite sve, izvadite mu utrobu i tek ga onda posolite. Stavite ga u posudu u koju stavite limun narezan na tanke kolutove. Prelijte ribu uljem, peršinom i vinom. Dobar tek
Iako je super i zubatac u vinu, potpisujem i ovaj recept kao odličan ;)