

 
 
 
Biskvit:
12 dag šećera
6 jaja
12 dag brašna
korica limuna
2 dag kakaa
Krema:
20 dag maslaca
20 dag šećera
2 žumanjka
2 žlice ruma
6 dag čokolade
bijela glazura (vidi glazure)
Postupak pripreme
Smjesu šećera i žumanjaka, kojoj ste dodali naribanu koricu limuna, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica ostaje žuta. Svaki dio ispecite posebno u posudi na namašćenom i papiru posutim brašnom. Pečene listove tijesta istresite na navlaženu kuhinjsku krpu i svaki posebno savijte.
Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli sa čokoladnom kremom, a tamni s bijelom. Zatim složite jedan na drugi, savijte roladu i prelijte bijelom glazurom. Po želji ukrasite čokoladnom kremom.
Krema: Pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žutanjke i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 Prosjek: 4 (+893)
 
Sastojci
Biskvit:
- 12 dag šećera
 
- 6 jaja
 
- 12 dag brašna
 
- korica limuna
 
- 2 dag kakaa
 
Krema:
- 20 dag maslaca
 
- 20 dag šećera
 
- 2 žumanjka
 
- 2 žlice ruma
 
- 6 dag čokolade
 
- bijela glazura (vidi glazure)
 
Postupak pripreme
Smjesu šećera i žumanjaka, kojoj ste dodali naribanu koricu limuna, dobro pjenasto izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica ostaje žuta. Svaki dio ispecite posebno u posudi na namašćenom i papiru posutim brašnom. Pečene listove tijesta istresite na navlaženu kuhinjsku krpu i svaki posebno savijte.
Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli sa čokoladnom kremom, a tamni s bijelom. Zatim složite jedan na drugi, savijte roladu i prelijte bijelom glazurom. Po želji ukrasite čokoladnom kremom.
Krema: Pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žutanjke i rum. U polovicu dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.