Zeleni pire od krumpira

Autor: cico   (palac x 634) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
75 dag krumpira pola dl mlijeka 1 žlica naribanog sira, parmezana 5 grančica peršinovog lista maslac sol priprema: Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, dosolite i zgnječite vilicom. Dodajte vruće mlijeko i žličicu maslaca pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim u pire umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršinov list pa još jednom sve zajedno izmiješajte. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, divljač, ribu i raznovrsna druga jela. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+138)

Sastojci:

  • 75 dag krumpira
  • pola dl mlijeka
  • 1 žlica naribanog sira, parmezana
  • 5 grančica peršinovog lista
  • maslac
  • sol

priprema:

Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, dosolite i zgnječite vilicom. Dodajte vruće mlijeko i žličicu maslaca pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim u pire umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršinov list pa još jednom sve zajedno izmiješajte. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, divljač, ribu i raznovrsna druga jela.

Prosjek: 4 (+138)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Patane suhe (krumpir usuho) - PROČITAJTE Juha od krumpira s vrhnjem - PROČITAJTE Savijača (štrudla) sa pire krumpirom - PROČITAJTE