Zeleni pire od krumpira

Sastojci:
- 75 dag krumpira
- pola dl mlijeka
- 1 žlica naribanog sira, parmezana
- 5 grančica peršinovog lista
- maslac
- sol
priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na kocke i kuhajte u posoljenoj vodi. Zatim skuhani krumpir ocijedite, dosolite i zgnječite vilicom. Dodajte vruće mlijeko i žličicu maslaca pa izmiješajte u jednoličnu smjesu. Zatim u pire umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršinov list pa još jednom sve zajedno izmiješajte. Poslužite toplo kao prilog uz meso, perad, divljač, ribu i raznovrsna druga jela.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): zeleni pire / pire
- Sastojci: sol / sir / peršinov list / mlijeko / maslac / krumpir







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...