Voćne oči

recepti_bez_slike
25 dag brašna  1/2 omota praška za pecivo  15 dag margarina  7 dag šećera  1 vanilin šećer  1 jaje  1 žlica mlijeka ili vrhnja sok od pola limuna  30 dag marelica, trešanja, ribize itd.  1 jaje za mazanje  Priprema: Prosipajte brašno zajedno s praškom za pecivo. U njemu razdrobite margarin. Zatim dodajte i druge sastojke, pa sve brzo umijesite. Tijesto ostavite da stoji na hladnom pola sata. Razvucite na pola centimetra debljine, izrežite krugove promjera 6 i 8 cm. Manje krugove svijetlo ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu. Rubove pečenih krugova namažite miješanim jajetom. Obložite ih voćem i pokrijte većim krugovima. Uz rub dobro stisnite, a na sredini načinite zarez. Cijelu površinu premažite jajetom. Zatim pecite još oko 15 min. na 150 C. Umjesto krugova, tijesto možete izrezati i na kvadrate. Ostali postupak je isti.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+576)

Sastojci:

  • 25 dag brašna 
  • 1/2 omota praška za pecivo 
  • 15 dag margarina 
  • 7 dag šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 jaje 
  • 1 žlica mlijeka ili vrhnja sok od pola limuna 
  • 30 dag marelica, trešanja, ribize itd. 
  • 1 jaje za mazanje 

Priprema:

Prosipajte brašno zajedno s praškom za pecivo. U njemu razdrobite margarin. Zatim dodajte i druge sastojke, pa sve brzo umijesite. Tijesto ostavite da stoji na hladnom pola sata. Razvucite na pola centimetra debljine, izrežite krugove promjera 6 i 8 cm. Manje krugove svijetlo ispecite u namaštenom i pobrašnjenom limu. Rubove pečenih krugova namažite miješanim jajetom. Obložite ih voćem i pokrijte većim krugovima. Uz rub dobro stisnite, a na sredini načinite zarez. Cijelu površinu premažite jajetom. Zatim pecite još oko 15 min. na 150 C. Umjesto krugova, tijesto možete izrezati i na kvadrate. Ostali postupak je isti. 

Prosjek: 4 (+576)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)