Voćna bola

Autor: višnja29   (palac x 5106) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 manji ananas 2 naranče 10 dag jagoda sok od 2 limuna 0,5 dl votke arome breskve 15 dag šećera u prahu 1,5 l narančade ili limunade Postupak pripreme: Ananas očistite, narežite na kocke. Stavite u posudu u kojoj ćete pripravljati bolu.Naranče očistite od kore i bijele kožice, uklonite koštice, pa narežite na kocke. Dodajte jagode i posipajte šećerom u prahu. Poprskajte limunovim sokom i votkom, pa ostavite da se marinira 15 - 20 minuta. Prelijte limunadom ili narančadom, i odmah poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+805)
Mama i ja napravile smo koju litru više da imamo zalihe za goste. Čak vam ne treba ni puno živaca, a što je još važnije, ni puno vremena... Isprobala sam jednom varijantu i s malo više votkice al je bilo problema s maloljetnim bratom, tako da pripazite s količinom, dovoljno je 0,5 dl votkice

Sastojci:

  • 1 manji ananas
  • 2 naranče
  • 10 dag jagoda
  • sok od 2 limuna
  • 0,5 dl votke arome breskve
  • 15 dag šećera u prahu
  • 1,5 l narančade ili limunade

Postupak pripreme:

Ananas očistite, narežite na kocke. Stavite u posudu u kojoj ćete pripravljati bolu.Naranče očistite od kore i bijele kožice, uklonite koštice, pa narežite na kocke. Dodajte jagode i posipajte šećerom u prahu. Poprskajte limunovim sokom i votkom, pa ostavite da se marinira 15 - 20 minuta. Prelijte limunadom ili narančadom, i odmah poslužite.

Prosjek: 5 (+805)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika višnja29's

Drago mi je da ima još ljubitelja 0:) 0:) 0:) <:P

2
Slika korisnika ivek's

da, istina je da se tu alkohol baš i ne osjeti i može zavarati i lagano omamiti :) Ali vrijedi probati svakako!

3
Slika korisnika maza's

u ovome smo guštali na dočeku Nove Godine - najeli se voća i svi se nacvrcali. Prefino je. Jedina razlika u našoj receptur je ta da smo mi sve to posuli šećerom i pustili da odstoji preko noći. I da, zalili i pjenušcem.