Voćna bola

Mama i ja napravile smo koju litru više da imamo zalihe za goste. Čak vam ne treba ni puno živaca, a što je još važnije, ni puno vremena... Isprobala sam jednom varijantu i s malo više votkice al je bilo problema s maloljetnim bratom, tako da pripazite s količinom, dovoljno je 0,5 dl votkice
Sastojci:
- 1 manji ananas
- 2 naranče
- 10 dag jagoda
- sok od 2 limuna
- 0,5 dl votke arome breskve
- 15 dag šećera u prahu
- 1,5 l narančade ili limunade
Postupak pripreme:
Ananas očistite, narežite na kocke. Stavite u posudu u kojoj ćete pripravljati bolu.Naranče očistite od kore i bijele kožice, uklonite koštice, pa narežite na kocke. Dodajte jagode i posipajte šećerom u prahu. Poprskajte limunovim sokom i votkom, pa ostavite da se marinira 15 - 20 minuta. Prelijte limunadom ili narančadom, i odmah poslužite.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): osvježavajuće piće
- Sastojci: ananas / jagode / limun / votka / naranče / aroma breskve







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Drago mi je da ima još ljubitelja 0:) 0:) 0:) <:P
da, istina je da se tu alkohol baš i ne osjeti i može zavarati i lagano omamiti :) Ali vrijedi probati svakako!
u ovome smo guštali na dočeku Nove Godine - najeli se voća i svi se nacvrcali. Prefino je. Jedina razlika u našoj receptur je ta da smo mi sve to posuli šećerom i pustili da odstoji preko noći. I da, zalili i pjenušcem.