Vjenčići

Ove kolačiće često radim za blagdane, ali možete ih spremiti u bilo koje doba godine, pogotovo kad ste u fazi grickanja takvih malih ukusnih zalogajčića jer vjenčići stajanjem ne gube na okusu.
Sastojci:
- 30 dag brašna
- 6 žumanjaka
- 1 jaje
- 8 dag maslaca
- 5 dag šećera
- 1 žlica ruma
- korica naranče
- korica limuna
- kristal-šećer za posipanje
- 1 bjelanjak
Priprema:
Od brašna, žumanjaka, jaja, limunove i narančine korice, ruma, maslaca i šećera umijesite glatko tijesto. Od izrađenog tijesta pravite tanke valjčiće, izrežite ih na jednake komadiće i pravite vjenčiće. Svaki vjenčić umočite u bjelanjak, pa u kristal-šećer i zatim stavite na namazanu lim za pečenje peći oko 20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene vjenčiće možete čuvati dulje vrijeme u zatvorenoj limenoj kutiji.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: bjelanjak / jaja / korica limuna / maslac / naranča / rum / šećer







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...