Varivo od kisele repe s okruglicama

Autor: Lela88   (palac x 10573) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag kisele repe 30 dag junetine od plećke 1 glavica luka režanj češnjaka 2 žlice brašna mljevena crvena paprika (slatka) 1 lovorov list prstohvat kumina ulje vegeta Priprema: Meso operite i narežite na manje kocke. U posudu stavite repu i meso, zalijte vodom da sve bude pokriveno, dodajte lovorov list i kumin i na srednjoj vatri kuhajte da se repa i meso potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Tada dodajte zapržak: na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i češnjak a zatim mljevenu papriku, pospite vegetom i zajedno kuhajte još 5 minuta. Varivo poslužite s okruglicama od kruha. Za začinjanje repe najbolji su peršinov i celerov list, lovorov list, bosiljak, limun, ocat.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)

Sastojci:

  • 75 dag kisele repe
  • 30 dag junetine od plećke
  • 1 glavica luka
  • režanj češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 1 lovorov list
  • prstohvat kumina
  • ulje
  • vegeta

Priprema:

Meso operite i narežite na manje kocke. U posudu stavite repu i meso, zalijte vodom da sve bude pokriveno, dodajte lovorov list i kumin i na srednjoj vatri kuhajte da se repa i meso potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Tada dodajte zapržak: na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i češnjak a zatim mljevenu papriku, pospite vegetom i zajedno kuhajte još 5 minuta. Varivo poslužite s okruglicama od kruha. Za začinjanje repe najbolji su peršinov i celerov list, lovorov list, bosiljak, limun, ocat.

 

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)