Varivo od kisele repe s okruglicama
Sastojci:
- 75 dag kisele repe
- 30 dag junetine od plećke
- 1 glavica luka
- režanj češnjaka
- 2 žlice brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 1 lovorov list
- prstohvat kumina
- ulje
- vegeta
Priprema:
Meso operite i narežite na manje kocke. U posudu stavite repu i meso, zalijte vodom da sve bude pokriveno, dodajte lovorov list i kumin i na srednjoj vatri kuhajte da se repa i meso potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Tada dodajte zapržak: na ulju popržite brašno, dodajte nasjeckani luk i češnjak a zatim mljevenu papriku, pospite vegetom i zajedno kuhajte još 5 minuta. Varivo poslužite s okruglicama od kruha. Za začinjanje repe najbolji su peršinov i celerov list, lovorov list, bosiljak, limun, ocat.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): varivo od kisele repe / varivo
- Sastojci: brašno / češnjak / junetina / kumin / lovorov list / luk / mljevena crvena paprika / repa / ulje / vegeta