Tutti-frutti torta

Autor: mala sonja   (palac x 6656) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 jaja  15 dag šećera u prahu  korica limuna  rum  7 dag čokolade  7 dag oguljenih badema 7 dag grožđica  7 dag datula  7 dag smokava  7 dag arancina 14 dag brašna  šećer za posipanje  vanilin-šećer  priprema: Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer. Dodajte malo ruma, narezanu čokoladu, izrezane bademe, datule, smokve, arancine i grožđice, a na kraju umiješajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćeni i pobrašnjeni oblik za torte i pecite na temperaturi od 200°C oko sat i pol. Tortu posipajte šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Datule i arancine možete zamijeniti povećanom količinom drugog suhog voća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+589)

Sastojci:

  • 8 jaja 
  • 15 dag šećera u prahu 
  • korica limuna 
  • rum 
  • 7 dag čokolade 
  • 7 dag oguljenih badema
  • 7 dag grožđica 
  • 7 dag datula 
  • 7 dag smokava 
  • 7 dag arancina
  • 14 dag brašna 
  • šećer za posipanje 
  • vanilin-šećer 

priprema:

Pjenasto izmiješajte žumanjke i šećer. Dodajte malo ruma, narezanu čokoladu, izrezane bademe, datule, smokve, arancine i grožđice, a na kraju umiješajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćeni i pobrašnjeni oblik za torte i pecite na temperaturi od 200°C oko sat i pol. Tortu posipajte šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Datule i arancine možete zamijeniti povećanom količinom drugog suhog voća.

Prosjek: 4 (+589)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE Kolač s orasima i jabukama - PROČITAJTE Mafini - PROČITAJTE Čokoladni medenjaci - PROČITAJTE