Trostruki užitak

isprobala sam 3 varijante trostrukog užitka, ovaj recept mi je najbolji.
Sastojci za biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 15 dkg šećera
- 15 dkg oraha
- 2 žlice prezli
- 2 žlice oštrog brašna
- malo praška za pecivo
Sastojci za kremu:
- 6 žumanjaka
- 15 žlica šećera
- 8 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 1 margarin
- 10 dkg rastopljene čokolade
Postpupak pripreme:
u 2 dl mlijeka razmutiti šećer i puding, dodati žumanjke i dobro izmiksati.to zakuhati u 6 dl mlijeka. ohladiti i dodati margarin. podijeliti na dva dijelai u jedan umiješati čokoladu. na pečeni biskvit staviti čokoladnu kremu, na to kekse poškropljene rumom, na to žutu kremu i na kraju šlag ili čok. glazuru, a može i jedno i drugo.







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
kod nas se ovaj kolač zove svekin kolač jer ga jedino ona radi. zapravo, jedino ga ona zna napravit i ima vremena jer je u mirovini, a mi se ne zalimo. ovo je jedan od boljih kolaca koje sam u zivotu probala i defintivno zasluzuje ovo ime. Super je recept!!! :party: