Trnjanski špek-gulaš

recepti_bez_slike
  20 dag suhe mesnate slanine 75 dag krumpira 2 glavice luka 1 češanj češnjaka 1 žlica kiselog vrhnja mljevena crvena paprika (slatka) lovorov list ulje kumin sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo pržite. Onda dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode, jer je špek-gulaš jušno jelo. U skuhani špek-gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom. Odmah poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+547)

Sastojci:

  •  
  • 20 dag suhe mesnate slanine
  • 75 dag krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • lovorov list
  • ulje
  • kumin
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo pržite. Onda dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode, jer je špek-gulaš jušno jelo. U skuhani špek-gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom. Odmah poslužite.

 

Prosjek: 4 (+547)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)