Trnjanski špek-gulaš

Autor: lejla   (palac x 394) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
  20 dag suhe mesnate slanine 75 dag krumpira 2 glavice luka 1 češanj češnjaka 1 žlica kiselog vrhnja mljevena crvena paprika (slatka) lovorov list ulje kumin sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo pržite. Onda dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode, jer je špek-gulaš jušno jelo. U skuhani špek-gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom. Odmah poslužite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+547)

Sastojci:

  •  
  • 20 dag suhe mesnate slanine
  • 75 dag krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • lovorov list
  • ulje
  • kumin
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte nasjeckani luk pa zajedno malo pržite. Onda dodajte narezani krumpir, pospite nasjeckanim i zgnječenim češnjakom i paprikom, posolite, dodajte lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri dok krumpir posve ne omekša. Po potrebi dolijte malo tople vode, jer je špek-gulaš jušno jelo. U skuhani špek-gulaš umiješajte kiselo vrhnje i začinite mljevenim kuminom. Odmah poslužite.

 

Prosjek: 4 (+547)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Paprikaš - PROČITAJTE Juha od krumpira s vrhnjem - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE