Tripice s fažolom

recepti_bez_slike
pola kila tripica pola kila fažola 2 karote 1 kapula 4 česma bilog luka pola kosti od pršuta (može i neko drugo kvalitetno suho meso, nikako kupovna špic rebra i slično smeće) začini po želji Opis pripreme Priprema: - fažol pomočiti preko noći - kost od pršuta zakuvat u vodi do ključanja, vodu odliti i ponoviti postupak još jednom - u ekspres lonac zadinstati kapulu i karotu, staviti tripice, nakon par minuta dodati namočeni fažol, kost od pršuta, uliti vode, zatvoriti i staviti da se kuha 45 minuta (45 minuta pištanja) - nakon 45 minuta skinuti s vatre, pustiti da ispuše paru, otvoriti, provjeriti je li kuhano, dodati protisnuti češnjak i začiniti po želji - ako je previše rijetko može se napraviti standardna zaprška, ali obično grah popije višak tekućine nakon par sati   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Tripice s fažolom ili fileki s grahom, drugi naziv, isto jelo, ovaj recept nam šalje Punti

Sastojci za tripice s fažolom

  • pola kila tripica
  • pola kila fažola
  • 2 karote
  • 1 kapula
  • 4 česma bilog luka
  • pola kosti od pršuta (može i neko drugo kvalitetno suho meso, nikako kupovna špic rebra i slično smeće)
  • začini po želji

Opis pripreme

Priprema:
- fažol pomočiti preko noći
- kost od pršuta zakuvat u vodi do ključanja, vodu odliti i ponoviti postupak još jednom
- u ekspres lonac zadinstati kapulu i karotu, staviti tripice, nakon par minuta dodati namočeni fažol, kost od pršuta, uliti vode, zatvoriti i staviti da se kuha 45 minuta (45 minuta pištanja)
- nakon 45 minuta skinuti s vatre, pustiti da ispuše paru, otvoriti, provjeriti je li kuhano, dodati protisnuti češnjak i začiniti po želji
- ako je previše rijetko može se napraviti standardna zaprška, ali obično grah popije višak tekućine nakon par sati
 

Prosjek: 2.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Punti
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)