Torta od sira

recepti_bez_slike
200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa 80g rastopljenog maslaca 65g smeđeg ili običnog šećera prstohvat soli  Sastojci za tortu od sira - kremu: 400g krem sira (Philadelfia ili Dukat za mazanje) 350g ricotte ili bilo kojeg svježeg light sira 200g šećera koricom limuna dodati jedno po jedno jedno cijelo jaje (ukupno 2 komada) prah vanilij štapića malo maraskina Postupak pripreme Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir (Philadelfia ili Dukat za mazanje) umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45min. na 180°C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselo vrhnje), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u frižideru prije posluživanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3)
Ljubitelje raznih slastica u kojima se upotrebljava sir sigurno će razveseliti jedna ovakva torta od sira koju će moći brzo napraviti jer ne treba posebno peći tijesto nego se ono napravi od kupljenih keksa.

Sastojci za tortu od sira - podlogu:

  • 200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa
  • 80g rastopljenog maslaca
  • 65g smeđeg ili običnog šećera
  • prstohvat soli 

Sastojci za tortu od sira - kremu:

  • 400g krem sira (Philadelfia ili Dukat za mazanje)
  • 350g ricotte ili bilo kojeg svježeg light sira
  • 200g šećera
  • koricom limuna
  • dodati jedno po jedno jedno cijelo jaje (ukupno 2 komada)
  • prah vanilij štapića
  • malo maraskina

Postupak pripreme

Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir (Philadelfia ili Dukat za mazanje) umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45min. na 180°C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselo vrhnje), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u frižideru prije posluživanja.

Prosjek: 5 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ivančica's

ova torta je prava fantazija!!! Nešto najbolje što sam probala. Moj suprug je bio skeptičan kad je čuo da radim tortu od sira, ali je i sam ostao ugodno iznenađen. jedini problem je što se ne može prestat jesti pa kad vam gosti dođu najbolje je da napravite dvije - naša je otišla u roku od 15 minuta.