Torta od sira
Sastojci za tortu od sira - podlogu:
- 200g zdrobljenog graham ili digestiv keksa
- 80g rastopljenog maslaca
- 65g smeđeg ili običnog šećera
- prstohvat soli
Sastojci za tortu od sira - kremu:
- 400g krem sira (Philadelfia ili Dukat za mazanje)
- 350g ricotte ili bilo kojeg svježeg light sira
- 200g šećera
- koricom limuna
- dodati jedno po jedno jedno cijelo jaje (ukupno 2 komada)
- prah vanilij štapića
- malo maraskina
Postupak pripreme
Graham ili digestiv keksi se zdrobe i pomiješaju s rastopljenim maslacem. Tome se dodaje šećer i mrvica soli, promiješa se i utisne na dno kalupa za torte. Krem sir (Philadelfia ili Dukat za mazanje) umutiti pjenasto s ricottom ili bilo kojim svježim light sirom. Dodati ostale sastojke u kremu od sira i dobro izmiješati. Preliti kremu po keksima i peći oko 45min. na 180°C, dok se nadjev nije skupio na rubovima, ali da ostane drhtav u sredini. Izvaditi da se malo ohladi, pa preliti po torti 450 ml milerama (ili kiselo vrhnje), 3 žlice šećera. Zapeći na 10 minuta. Najbolje da odstoji preko noći u frižideru prije posluživanja.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / torta / torte i slastice / torta od sira / keksi / mileram / sir
- Sastojci: jaje / kiselo vrhnje / korica limuna / krem sir / maraskino / šećer / sir / sol / mileram / mljeveni keksi
ova torta je prava fantazija!!! Nešto najbolje što sam probala. Moj suprug je bio skeptičan kad je čuo da radim tortu od sira, ali je i sam ostao ugodno iznenađen. jedini problem je što se ne može prestat jesti pa kad vam gosti dođu najbolje je da napravite dvije - naša je otišla u roku od 15 minuta.