Torta od lješnjaka

recepti_bez_slike

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice čokolade u prahu
  • 1 naranča

Glazura

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mlijeka
  • 2 žlice maslaca

Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu. Zatim naizmjenično dodavajte čvrsti snijeg od bjelanaca i mljevene lješnjake, a na kraju čokoladu u prahu, naribanu narančinu koricu, prethodno dobro opranu i mrvice, pa sve izmiješajte u jednoličnu smjesu. Ulijte u kalup za tortu, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 50 minuta na umjerenoj vatri. Pečenu tortu ostavite u isključenoj i otvorenoj pećnici 10 minuta i tek je tada izvadite. Posve ohlađenu tortu stavite na okrugli pladanj i premažite mlakom čokoladnom glazurom.

Glazura: Na laganoj vatri otopite natrganu čokoladu s mlijekom, zatim skinite s vatre, dodajte maslac, pa sve izmiješajte u jednoličnu glatku smjesu.

Prosjek: 4 (+953)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)