Teleća koljenica s gljivama
Potrebni sastojci:
- jedna teleća koljenica, manje veličine
- 25 dag raznih (miješano) gljiva
- 10 dag lučica
- jedna mrkva
- žličica senfa
- 1 dl bijelog vina
- 1 dl kis. vrhnja
- svježi peršin
- ulje, papar i sol
Priprema:
Kao prvo. operite dobro koljenicu i razrežite je poprečno cca po pet centimetara. Stavite na uzavrelo ulje i popržite sa svih strana. Dalje pirjajte dolijevajući mlaku vodu sve dok meso ne postane potpuno mekano.
U drugoj posudi popržite lučice koje ste prethodno očistili, te dodajte naribanu mrkvu. Gljive očistite i operite, te ih narežite na tanje ploškice. Dodajte i gljive zajedno s mrkvom. Sve skupa začinite sa soli i paprom.
Pirjajte uz zalijevanje vodom i vinom dok se sve ne omekša. Dodajte senf i kiselo vrhnje, meso koje ste pripremili u drugoj posudi i posipajte nasjeckanim peršinom.
Uz ovo jelo preporučam rižu za prilog i neku od zelenih salata.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |