Strepa od repe

Autor: davorka   (palac x 10007) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dkg brašna 3 žlice ulja 2 del tople vode 2 kapi octa Nadjev: 5 srednje velikih bijelih repa 5 dcl mlijeka 4 cijela jaja 2 šake domaćeg svježeg kravljeg sira 5 žlica vrhnja 1 žlica soli 1 dcl ulja Priprema: Prvo treba naribati repu, do pola skuhati, ocijediti i namočiti u mlijeko. To neka stoji namočeno jedan dan. Nakon toga dodati ostale sastojke za nadjev. Tijesto zamjesiš i ostaviš da odstoji pola sata. Zatim treba tijesto tanka razvući, premazati nadjevom, saviti, staviti u namašćeni lim, premazati vrhnjem te peći na srednjoj temperaturi jedan sat. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 50 dkg brašna
  • 3 žlice ulja
  • 2 del tople vode
  • 2 kapi octa

Nadjev:

  • 5 srednje velikih bijelih repa
  • 5 dcl mlijeka
  • 4 cijela jaja
  • 2 šake domaćeg svježeg kravljeg sira
  • 5 žlica vrhnja
  • 1 žlica soli
  • 1 dcl ulja

Priprema:

Prvo treba naribati repu, do pola skuhati, ocijediti i namočiti u mlijeko. To neka stoji namočeno jedan dan.

Nakon toga dodati ostale sastojke za nadjev.

Tijesto zamjesiš i ostaviš da odstoji pola sata.

Zatim treba tijesto tanka razvući, premazati nadjevom, saviti, staviti u namašćeni lim, premazati vrhnjem te peći na srednjoj temperaturi jedan sat.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE Bučnica - PROČITAJTE Trnovačka makovnjača - PROČITAJTE Zagorski štrukli - PROČITAJTE Međimurska gibanica - PROČITAJTE