Srneći odresci s umakom
Sastojci:
- 4 odreska srnetine od buta
- 2 dl kiselog mlijeka
- 20 dag lisičica
- l dl kiselog vrhnja
- 2 dl crnog vina
- 2 žlice brašna
- prstohvat majčine dušice
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
priprema:
Srneće odreske, koji su 24 sata, preliveni kiselim mlijekom, odležali na hladnom mjestu, operite i osušite. Zatim ih uvaljajte u brašno i na vrućem ulju ispržite s jedne i druge strane da lijepo porumene. U međuvremenu na zagrijanom ulju popržite očišćene, oprane i narezane lisičice, posolite ih i popaprite. Pržene odreske izvadite iz masnoće i držite na toplom, a u istu masnoću ulijte vino, pa kada zakipi, dodajte popržene lisičice, kiselo vrhnje, pospite majčinom dušicom i nasjeckanim peršinovim listom, posolite, popaprite i lagano izmiješajte. Tada odreske složite u plitku zdjelu i prelijte umakom od lisičica. Ovako pripravljene odreske poslužite s okruglicama od krumpira.
- Vrijeme pripreme: 2 tjedna (minimalno)
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): srneće jelo
- Sastojci: vino / ulje / srnetina / sol / peršinov list / papar / majčina dušica / lisičice / krumpir / kiselo vrhnje / kiselo mlijeko / brašno