Šparoge - tijesto s umakom od šparoga i pršuta

Svježe ubrane šparoge (stručak) narežemo na dužinu od oko 3 cm. Na ulju lagano popržimo jedan luk i dodamo oko 5-7 dkg pršuta sitnije narezanog.
Kada je poprženo dodamo šparoge koje nakratko popržimo sa ostalim sastojcima. Zalijemo vrhnjem i umak je gotov nakon još minutu-dvije kuhanja. Sve zajedno ne traje duže od 5-6 minuta i vrlo je ukusno u kombinaciji sa tijestom. Dodatno se može začiniti parmezanom.
Za salatu predlažem radič (po mogučnosti od maslačaka ali i vrtni je sasvim dobar), i želim dobar tek!
Lijepi pozdrav!
Recept je napisao: Boris Kranjc







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Skuhati tjesteninu al dente i ubaciti u vatrostalnu zdjelu ,koja je namazana maslom.Pomiješamo sparoge koje su se lagano popržile na miješanom( maslinovom i suncokretovom ) .ulju..Po tjestenini i sparogama izribati parmezan pa potom izrezati na tanke fete mozzarelu..Žbatiti 2 jaja i uliti malo mlijeka, popapriti i posoliti i politi po tjestenini.Peći 10 minuta na 180 C.