12 dag margarina
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 jogurt
1 vanilin šećer
18 dag brašna
1 prašak za pecivo
naribana korica od 1/2 limuna
Priprema:
Margarin pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajući jedan po jedan žumanjak. Dodajte redom jogurt, oštro brašno s praškom za pecivo i koricu od limuna. Tijesto pecite u dobro podmazanom i pobrašnjenom limu na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Nadjev:
1 kg jagoda
20 dag šećera
20 dag džema od jagoda
5 bjelanjaka
10 dag šećera
Priprema:
Jagode očistite, operite i narežite na komade, pa ih u zdjeli izmiješajte sa šećerom. Još vruće tijesto poprskajte sa sokom koji su pustile jagode, premažite džemom i složite jagode. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, dodajući šećer. Premažite kolač, pa ga stavite još 10 minuta u pećnicu da bude zlatnožuto. Kocke režite nožem umočenim u hladnu vodu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+883)
Tijesto:
- 12 dag margarina
- 5 žumanjaka
- 15 dag šećera
- 1 jogurt
- 1 vanilin šećer
- 18 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- naribana korica od 1/2 limuna
Priprema:
Margarin pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajući jedan po jedan žumanjak. Dodajte redom jogurt, oštro brašno s praškom za pecivo i koricu od limuna. Tijesto pecite u dobro podmazanom i pobrašnjenom limu na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Nadjev:
- 1 kg jagoda
- 20 dag šećera
- 20 dag džema od jagoda
- 5 bjelanjaka
- 10 dag šećera
Priprema:
Jagode očistite, operite i narežite na komade, pa ih u zdjeli izmiješajte sa šećerom. Još vruće tijesto poprskajte sa sokom koji su pustile jagode, premažite džemom i složite jagode. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg, dodajući šećer. Premažite kolač, pa ga stavite još 10 minuta u pećnicu da bude zlatnožuto. Kocke režite nožem umočenim u hladnu vodu.
može slika?
ovo su moji recepti, lea